SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Bilgi İki Olsun Diye.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:47:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Hukukta Güncel Gelişmeler sempozyumları kapsamında 'Hukuk Muhakemeleri Kanunu' sempozyumu yapıldı. 

Malatya Barosu ile İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından ortaklaşa Hoca Ahmet Yesevi Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyum kapsamında, 'Hukuk Muhakemeleri Kanunu' ele alındı.

Sempozyum öncesi konuşan İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Şenocak, Hukukta Güncel Gelişmeler sempozyumu başlığı altında 2 yıldan beri uygulanan 'Hukuk Muhakemeleri Kanunu' sempozyumunu düzenlediklerini ifade etti.

Kanunun çıktığında hem övgü hem de eleştiriler aldığını dile getiren Şenocak, "Eksiğiyle, doğrusuyla, tamamlığıyla bu kanun, artık bizim kanunumuz. 2 yıl içerisinde kanunda ne tür uygulamalar gerçekleştiğiyle ilgili değerli hocalarımız bizlere bilgi verecek" dedi.

Şenocak, sempozyumlara büyük önem verdiklerini de sözlerine ekleyerek, "Katılımcıların bir bilgisi var. Bizimde bir bilgimiz var. Sempozyumdan sonra bizim ve katılımcıların bilgisi iki olsun gözüyle bakıyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya Baro Başkanı Av. Eyüp Kutlubay ise, Malatya Barosu'nun 90. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını ifade ederek, 90. kuruluş yıldönümünde bir dizi etkinlikler düzenlediklerini de dile getirdi.

Kutlubay, İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile birlikte hukuktaki güncel gelişmelerin ele alındığı sempozyumlar düzenlediklerini kaydederek, "Hukukta Güncel Gelişmeler sempozyumları kapsamında 'Hukuk Muhakemeleri Kanunu' ele alınacak. 'Hukuk Muhakemeleri Kanunu' ile ilgili olarak en son çalışmayı, kanunumuzun yürürlüğe girdiği tarihten 2 ay sonra yapmışız. Kanunumuz yürürlüğe girdiği tarihten ve bizim çalışmamızın üzerinden 3 yıl geçmiş. Bizimde bilgilerimizin güncellenmeye ihtiyacı var. Bu noktada sempozyumumuzu planlarken, en temel kanunlarımızdan birisi olan 'Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nu da sempozyum içerisine alarak isabetli bir karar verdiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper de, hukuk uygulamalarının hızla değiştiğini kaydederek, "Cumhuriyet Savcısı olarak ilk atandığım zaman aklıma geldi. 100 bin nüfuslu bir ağır ceza merkezinde soruşturma kaleminde 2 tane, infaz kaleminde ise 1 tane daktilo vardı. Odamda ifade almak istediğimde, daktilonun bulunmadığı söylendi. 100 bin nüfuslu bir ağır ceza merkezinde 3 tane daktilo vardı. Bir yakın arkadaşımdan rica ettim ve bana 220 Mark'a Almanya'dan bir daktilo getirdi. Halen o daktiloyu saklıyorum. Tabi o günlerden bugünlere çok şey değişti. 8 yerde görev yaparken, Türkiye'nin ne kadar hızlı geliştiğini, hukuk uygulamasının ne kadar hızlı değiştiğine tanık oldum. 2004 yılında bütün adliyelerimiz bilgisayar teknolojisi ile tanıştı. UYAP sistemi, dünyanın en gözde sistemlerinden birisi haline geldi" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 'Hukuk Muhakemeleri Kanunu' ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız