SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Bölge Daha Gitti!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:36:59
Bir Bölge Daha Gitti!
A- A+ PAYLAŞ
Hükümetin, Kanun Hükmünde Kararname uygulaması sonrasında Bakanlıklarda gerçekleştirilen yeniden yapılandırma kapsamında Malatya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün kapatılarak Malatya'nın Elazığ’a bağlanması tartışmaları henüz gündemden çıkmamışken, şimdi de Çalışma Bölge Müdürlükleri ile ilgili tasarrufa gidildiği, bu dairnin kapatıldığı ve bu kapsamda Malatya  Çalışma Bölge Müdürlüğü’nün de kaldırılmış olduğu bildirildi. 
 
ÇALIŞMA    BÖLGE    MÜDÜRLÜĞÜ    KALDIRILDI  
Malatya’ bir kamu kurumu bölge müdürlüğünden daha olduı. Kısa süre önce Meteoroloji Bölge Müdürlüğü komşu kent Elazığ’a kaydırılarak Malatya müstakil İl Müdürlüğü statüsü alırken, bu kez de Çalışma Bölge Müdürlüğü kaldırıldı.  
 
Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 22 ilde bulunan Çalışma Bölge Müdürlükleri kapatıldı. Bu kapsamda Malatya’daki Çalışma Bölge Müdürlüğü’ de kapatıldı. Çalışma Bölge Müdürlüğü’nün  görevini  İş Kur Müdürlüğü tarafından yürütülecek.  Alınan kararla İş Kur Müdürlüğü’nün ismi de değiştirilerek ‘Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü’ oldu.  
 
Çalışma Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan 30 personelden 2’sinin tayin istediği ve başka kentlere gittiği, 28 çalışanın  ise  Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü bünyesine dahil oldukları belirtildi. Çalışma Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Hasan  Ayan’ın ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesine müşavir olarak atandığı ve Malatya’dan ayrıldığı öğrenildi.  
 
Diğer yandan Çalışma Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan İş Müfettişliği Grup Başkanlığı bünyesinde görev yapan Müfettişlerin görevlerini sürdürecekleri bildirildi. 
 
İş Kur İl Müdürlüğü binasında düzenleme çalışmaları yürütüldüğü, bu çalışmaların tamamlanmasından sonra  Çevreyolu  Çarmuzu  girişindeki Çalışma Bölge Müdürlüğü binasının boşaltılacağı ve hizmetlerin ‘Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğü’nde yürütüleceği bildirildi.    Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki 2 müdürlüğün birleştirilmesi sonrasında halen Çalışma ve İş Kur İl Müdürlüğünü Durmuş Doğan yürütürken, Bakanlığın önümüzdeki günlerde  birleşmeye bağlı olarak müdür ataması yapacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız