SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Camimiz Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'ye gelen Belarus (Beyaz Rusya) Müftüsü Ebubekir Şabanoviç, ülkelerinde 100 bin Müslüman bulunduğunu ancak bir araya gelecekleri bir cami bulunmadığını belirterek, yardım talebinde bulundu.

Malatya ile Belarus'un başkenti Minsk'in kardeş şehir olması üzerine Malatya Müftülüğü'nün davetlisi olarak kente gelen Belarus Müftüsü Ebubekir Şabanoviç, ülkesine cami yapımı için yardım istedi.

Belarus Müftüsü Şabanoviç'i makamında ağırlayan Malatya Müftüsü Bekir Gerek, "Belarus Müftüsü'nü Malatya'da görmekten ve misafir etmekten son derece mutluyuz. Birlikte, Belarus'daki Müslüman kardeşlerimize ve soydaşlarımıza hizmet götürecek olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.

Belarus Müslümanları Müftüsü Ebubekir Şabanoviç, "Biz çok büyük bir milletiz. Bir ağacın kökleri gibiyiz. Çok zengin bir tarihe sahibiz. Çok zor günlerden bugünlere geldik. Bugünlere inançlarımızı koruyarak geldik. Türkiye ile olan birlikteliğimizi daha da ileriye götüreceğiz" dedi.

Şabanoviç, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği destekle Belarus'ta 2 tane kitap bastırdıklarını ve bunlardan 1 tanesinde Müslüman cenazesinin nasıl defnedileceğinin anlatıldığını belirtti. Şabanoviç, "Bizim en büyük beklentimiz Türkiye ile kardeşliğimizi daha ileriye götürmektir. Kardeş Şehir Projesi ile bu dostluğumuzun daha da pekişeceğine inanmaktayım. Türkiye'yi kuvvetli bir kardeş olarak görüyoruz. Belarus Müslümanları olarak toplanacağımız, özellikle cuma namazlarımızı kılacağımız bir camimiz yok. Şu anda işlerimizi cami olarak başlayan inşaatın işçilerinin kaldığı küçük odalarda yerine getiriyoruz. Bizim camiye en az hava kadar ihtiyacımız var. Belarus'taki Müslümanlar çok zor şartlar altında yaşıyor. Ekonomik olarak da çok zor durumdalar. Bu nedenle kendi gücümüzle cami ve mescit yapmaya gücümüz yetmiyor" diye konuştu.

Şabanoviç, Belarus'ta 15 bin yerli Tatar Müslüman ile birlikte yaklaşık 100 bin Müslüman'ın bulunduğunu aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız