SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Cana 107 Bin Tazminat!.

0
Güncellendi - 2016-03-16 16:27:48
Bir Cana 107 Bin Tazminat!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 yıl önce evinin önündeki su birikintisinde elektrik akımına kapılarak ölen 12 yaşındaki Hüseyin Yılan'ın aile fertlerine toplam 107 bin TL tazminat verilmesi kararlaştırıldı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Çayır Mahallesi'nde 2013 yılı Mayıs ayında demir direkteki enerjinin yağmur nedeniyle yerde oluşan su birikintisine iletilmesi sonucu elektrik akımına kapılan 12 yaşındaki Hüseyin Yılan kaldırıldığı hastanede ölmüştü. Baba Haydar Yılan, olayda ihmali bulunduğu iddiasıyla Budaksan Ltd. Şti., FEDAŞ ve elektrik alt yapı şirketi hakkında hem ceza davası hem de tazminat davası açtı.

3. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen tazminat davası sonuçlandı. Taraflara son sözlerini soran mahkeme başkanı ardından kararı açıkladı. Bilirkişi raporlarındaki ihmal tespiti ile hükmü açıklayan mahkeme başkanı, anne Zeynep Yılan'a 19 bin 780 TL maddi, baba Haydar Yılan'a 17 bin 625 TL maddi tazminat verilmesine karar verdi. Öte yandan, Zeynep Yılan ile baba Haydar Yılan'a 20'şer bin TL, kardeşler İrfan Deniz, Hasan ve Berkay Arda Yılan'a 10'ar bin TL manevi tazminat verilmesini kararlaştırdı. Tazminat miktarlarına olay tarihinden itibaren yasal faizin de eklenmesini hükme bağlayan mahkeme başkanı fazlaya ilişkin talebin de reddine karar verdi.

Baba Haydar Yılan kararı temyiz edeceklerini açıkladı. Yılan, "Elektrik direkleri değiştiriliyordu. Demir elektrik direği yeni dikilmişti. Önlem alınmamıştı. Yağmur sonrası yerde su birikintisi oluşmuş. Oğlum oradan geçerken su birikintisinden iletilen elektrik çarptı. Çocuğum 4 gün yoğun bakımda kaldı. Sonra vefat etti. Emsal davalara baktım. Mahkemenin kararına şok oldum. 107 bin TL toplam tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. 107 bin TL ile kendilerini kurtardılar. Adaletin bir an önce sağlanmasını istiyorum. Benim en değerli varlığım çocuklarım. Çocuklarımı topluma kazandırmak için çalıştım. Ancak önlem alınmadığı için öldü. Bu acıyı bana yaşattılar" şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • fatih (8 yıl önce)
    Adamların ceza alıp almamasına değilde verilen tazminatın miktarına takılması pek samimi gelmedi bana. Evladın gitmiş senin ne yapacaksın parayı sorumlular ceza alsın ihmali bulunan hapse girsin diye uğraş versene
    0
    0
    Yanıtla