SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Cepten Öbürüne mi?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Mart ayında meydana gelen ve kayısıya büyük ölçüde zarar veren don olayı ile şok olan kayısı üreticisi, Pazartesi günü hesaplara yatırıldığı duyurulan afet ödemelerini almak için bankaya gittiğinde adeta ikinci ‘Don olayı’nı yaşadı. MHP İl Başkanı Ömer Ekici,
Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borcu olan ve haklarında haciz işlemleri başlatılan çiftçilerin bu borçlarına karşılık hesaplarına bloke konulduğunu söyledi.

MHP: REFERANDUM RÜŞVETİ MİYDİ?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ömer Ekici, Salı sabahı itibariyle Kuluncak başta olmak üzere birçok ilçede, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçları nedeniyle haklarında haciz işlemleri başlatılan çiftçilerin hesaplarına bloke konulduğu ve paralarını alamadıklarına dair çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi. Şikayetler üzerine araştırma başlattıklarını ifade eden Ekici, Malatya’daki yaklaşık bin 300 çiftçinin, Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borcu nedeniyle icra takibi altında olduğunu ve bu borçlar nedeniyle ‘Don hasarı ödemelerini’ alamadıklarını söyledi.

Aynı şekilde Ziraat Bankası’nın da, borçlu çiftçilere yeniden yapılandırma önerisiyle paranın büyük bir kısmını verdiğini kaydederek “Madem bu paralar verilmeyecekti, iki gün önce meydanlarda ‘Malatya’ya 89 milyon TL dağıttık’ dedikleri olay referandum rüşveti miydi?” diye sordu.

Ekici, “Aynı şekilde Ziraat Bankası da çiftçilere “yeniden yapılanma” önerisiyle paranın büyük bir kısmını vermek istemiyor. Ürünü para etmeyen, borç batağında perişan olan çiftçimiz, alacağı ‘Don hasarı’ ödemesiyle bir nebze olsun rahatlayacaktı ama maalesef, şimdi daha çok mağdur duruma düştüler” dedi.

ÇİTFÇİ TEMSİLCİSİNİN HABERİ YOK
Bu arada, üreticilerin hesaplarına yatırılan paraların alınmasında herhangi bir sorun olup olmadığı sorulan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, 2010 yılına göre Çiftçi Kayıt Sistemi’ni yenileyen bütün üreticilerin parasını aldığını, bunun dışında kendisine intikal ettirilen bir sıkıntının bulunmadığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız