SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Çevreyolumuz Bile Yok!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:27:18
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a Malatya'nın ulaşım sorunlarını aktararak " Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan, Arapgir, Arguvan, Kemaliye, İliç, Keban, Alacahan ve  Kangal ilçelerini havaalanına bağlayan bir yol var. Çayın üzerine bir köprü yapılır ise bu saydığım ilçeler havaalanına 40 kilometre  yaklaşacaklar" dedi. Ağbaba, AKP'nin her yere duble yol yaptığını 'Malatya'ya ise duble kazık attığını' öne sürdü.

MALATYA’YI GELİŞTİRECEK BİR PROJE

"Grubumuz adına geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden, bizim uzunca yıllar Samsun milletvekilliğimizi yapan  Sayın İlyas Kılıç'ı burada rahmetle anıyor, torunu Çağatay Kılıç'a da baş sağlığı dileklerimi iletiyorum" cümleleri ile  konuşmasına başlayan CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun Tasarısına baştan sona karşıyız. Komisyondaki bu konunun uzmanı arkadaşlarımız görüşlerini açıkladılar. Sayın Bakan buradayken ben Malatya'yla ilgili çok önemli gördüğüm ve Malatya'yı, hatta birçok şehrimizi kalkındıracak, geliştirecek bir projeyi Sayın Bakana iletmek istiyorum. Malatya'yı, hatta Kemaliye -belki ilginizi çeker- İliç, Keban, Arapgir, Arguvan, Alacahan, Kangal, Hekimhan, Kuluncak, Yazıhan ilçelerini havaalanına bağlayan bir yol var. Çayın üzerine bir köprü yapılır ise bu saydığım ilçeler havaalanına 40 kilometre civarında yaklaşacaklar. Köprünün yapımı Sivas'ı, Erzincan'ı, Elâzığ'ı,  Malatya'yı direkt ilgilendiriyor,  Yolun 40 kilometre kısalması demek hem Malatya şehir içi trafiğinin rahatlaması ,insanların havaalanına 40 kilometre yaklaşması demek.40 kilometre yaklaşması Kemaliye'nin, İliç'in, Arapgir'in, Hekimhan'ın, Arguvan'ın turizminin gelişmesi demek, İstanbul'da gurbetteki insanların Malatya'ya rahat gelebilmesi demek." ifadelerini kullandı.

YOL 40 KM KISALACAK

"Hekimhan'da çeşitli tesisler , birçok ilçemizde  çeşitli yatırımlar yapılıyor ve bu ilçelerin hemen hemen hepsi İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de gurbetçileri olan yerler" diyerek sözlerine devam eden Ağbaba;  "Eğer bu yol ve  bu köprü yapılır ise, yani 5 il havaalanına  40 kilometre yaklaşmış olacak. Eğer yapılabilirse, bu konuda bölgeye çok önemli bir hizmet olacak. Yapılacak köprü, Malatya Bereketli köyü ile Tomolar arasında, maliyeti çok olmayan, düşük bir maliyete çıkacak bir köprü. Herhâlde  20-30 metre civarında bir köprü. Sayın Bakan,bu konuda sizden rica ediyoruz, bunu da araştırabilirseniz, Malatya açısından size minnettar kalırız" dedi.

MALATYA'DAN GEÇMEK KEŞMEKEŞ

Ağbaba konuşmasının devamında "Değerli milletvekilleri, ben Malatya'yı çok konuşuyorum çünkü oy veren Malatyalılar, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Malatya'ya yapılan haksızlıkları dile getirmem için bana oy verdiler. Maalesef, kara yolları anlamında Malatya hak ettiği hizmeti alabilmiş değil. Çevremizdeki illere göre çevre yolu olmayan tek il maalesef Malatya. Malatya her anlamda bir dünya markası. Kayısısıyla marka. Avrupa'da 1. Dünya'da 2. en fazla karaciğer nakli gerçekleştiren bir karaciğer merkezimiz var. Dünyanın en ünlü cevizi, üzümü, kirazı Malatya'da yetişiyor. Malatya'nın her şeyi meşhur.  Ama Malatya hak ettiği hizmeti alabilmiş mi? Alamamış. Çevre yolumuz yok, çevre yolumuz. Malatya'nın çevre yolu yok.  Malatya'nın içinden geçmek bir keşmekeş" ifadelerini kullandı.

HER YERE DUBLE YOL, MALATYA'YA DUBLE KAZIK

Sivas-Malatya Karayolu'nun yıllardır bitirilememesini de eleştiren CHP'li Ağbaba "Bütün doğuyu, Karadeniz'e bağlayan Sivas-Malatya yoluna bir metre yatırım yapılmamış. Elâzığ tarafına yapılmış duble yol, herhâlde Elâzığlılar yaptırdı diye düşünüyorum çünkü bizim olsa Malatya'yla Sivas arası duble yol olur,  bir metre duble yol yapılmış değil. Bu bütün Malatya'yı, bütün doğuyu, Karadeniz'e bağlayan yol ama maalesef hâlâ  o yol tek şeritli bir yol olarak ulaşıma devam ediyor.”dedi.

KULUNCAK YOLU KÖY YOLUNDAN FARKSIZ

Kuluncak yolunun bozukluğunu da gündeme getiren Veli Ağbaba “Malatya'yı Kuluncak ilçesine bağlayan bir yol var, köy yolundan farksız, Kuluncak yolu köy yolundan farksız. Hem yol bozuk hem de  tek şerit olduğu için Kuluncaklılar, Darandeliler, Ayvalılar bu yola giderken büyük çile çekiyorlar.Ama 2002'den beri iktidarda olan AKP bir tek metre bu yola el vurmuş değil, bu yolu yapmış değil. AKP'ye en çok oy veren illerden birisi Malatya. Her yere duble yol yapılıyor, Malatya'ya duble kazık atılıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Ama maalesef bir tane vicdan sahibi insan çıkıp bu konuda  haksızlığı dile getirmiyor" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız