SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Çocuk da Sen Giydir"

0
Güncellendi - 2015-12-30 17:53:02
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi, hayatlarını Malatya’da sürdüren Suriyeliler için “Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir” Yardım kampanyası başlattı. 20 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek olan Kampanyada toplanacak olan tüm yardımlar Yeşil Konak Eğitim Merkezlerinde bir araya getirilerek Suriyeli ailelere teslim edilecek.

Geçtiğimiz kış ayında düzenlediği kampanya ile 250 aileye yiyecek, giyecek ve ilaç yardımında bulunan Yeşilyurt Belediyesi, bu yılda Suriyeli aileleri unutmadı. Yeşilyurt Belediyesinin organizasyonuyla ikincisi düzenlenen “Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir” Yardım kampanyasında muhtarlıklar, okullar ve camilerde yardım noktaları oluşturulurken, duyarlı vatandaşlar tarafından bırakılacak olan battaniye, kıyafet-ayakkabı, kuru gıda ve ilaç bağışları Yeşil Konak Eğitim Merkezinde toplanarak Suriyeli ailelere teslim edilecek.

“KAMPANYA 20 OCAK 2016 TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK”

“Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir” Yardım Kampanyasının tanıtım toplantısı Şahnahan Yeşil Konak Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi. 20 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek olan toplantıya Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muaz İçen’in yanı sıra, cami imamları, mahalle muhtarları, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Suriye’de devam eden savaşın beşinci yıla girdiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Yeşilyurt Belediyesi olarak Malatya’da misafir edilen ailelere yardım eli uzatmaya devam ettiklerini söyledi.

BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN,  “SAVAŞTA EN ÇOK YAŞLILAR, KADINLAR VE ÇOCUKLAR ETKİLENİYOR”

Yardım Kampanyasıyla ilgili bilgiler veren Başkan Yardımcısı Şahin, “Savaşlarda en fazla mağdur olanlar acı çekenler yaşlılar, kadınlar ve çocuklar. Suriye savaşı arkasında çok derin acılar bırakıyor. Beş yıldır devam eden savaşta binlerce insan evlerinden, yuvalarından, ülkelerinden kaçmak zorunda kaldı. Ülkemizde şu anda milyonlarca kardeşimizi misafir ediyoruz, bazıları da Avrupa’ya iltica etmek durumunda kaldı. Havaların çok soğuk olduğu bugünlerde kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara yardım eli uzatmak bizim görevimizdir. Yeşilyurt Belediyesi olarak Yeşil Konak’lar aracılığıyla “Kardeşlerimiz Üşüyor, Bir Çocuk da Sen Giydir” adı altında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz yardım kampanyasını başlatıyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlenen kampanyada 250 aileye toplanan yardımları teslim etmiştik, inşallah bu yılda hedefimize ulaşırız. Tüm vatandaşlarımızı kampanya katılmaya davet ediyoruz, herkesin gücü oranında yiyecek, giyecek ve nakdi yardımlarını bekliyoruz. Okullar, muhtarlıklar ve camilerde toplanacak yardımlar Yeşil Konak Merkezlerinde bir araya getirildikten sonra ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılacak” dedi.

Kampanyanın tanıtım toplantısında Suriye’deki savaş ortamında insanların yaşadıkları dramı yansıtan sinevizyon gösterimi yapıldı. Kadın, yaşlı ve çocukların savaştan nasıl etkilendikleri ve yaşadıkları acıların yer aldığı sinevizyon gösterimi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız