SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Çoğuna Neşter Vurduk"

A- A+ PAYLAŞ

 

Vali Ulvi Saran’dan Gazeteciler Cemiyetini nezaket ziyareti. Nezaket ziyaretinde gazetecilerin sorunlarının yanı sıra Malatya’nın sorunları konuşuldu.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda gerçekleşen nezaket ziyaretinde konuşan Cemiyet başkanı Haydar Karaduman;   çalışan gazetecilerinMalatya'da canlı ve etkili bir medyanın bulunduğunu söyledi.

Vali Ulvi Saran, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, "Cemiyetimiz 23 yaşına girdi. Bölgede hatta Ankara'dan bu yana en fazla yoğunluğu olan bir cemiyetimiz var. Malatya'da yayın yapan gazete ve televizyonların yüzde 90'ı cemiyetimize üyedir" dedikten sonra çalışanların bazı sorunları olduğuna değindi ve "Bu sorunlardan bazıları mahalli olarak çözülecek olan sorunlardır. Çalışanlarımıza insanca yaşamaları için TOKİ aracılığı ile ev sahibi yapmak istiyoruz. Bu sorunu çözersek, üyelerimiz büyük oranda bir sıkıntıyı aşmış olacak." diye konuştu.

Malatya’da güçlü ve canlı bir yayın kültürünün olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Vali Saran "Türkiye'de pek az bir il vardır ki, bu kadar etkili bir medyaya sahip olsun. Televizyonlar 7'ye ulaştı. Sorunları takip eden bir medya var. Son uydu yayınına giren televizyonları da dikkate alırsak, buradaki olayların Türkiye'de ve Türkiye dışında da takip edildiğini görüyoruz. İnternet medyası da çok güçlü ve etkili" olduğunu belirtti.  

Sorunların çözümü için kuruluşların tek başına hareket etmesinin yeterli olmayacağını belirten Saran, kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Medyanın sorunlarının masaya yatırılmasında ve paylaşım platformuna getirilmesinde düzenleyici bir rol aldığını belirten Vali Saran, şöyle konuştu: "Malatya'da iki yıl içinde oldukça hareketli bir dönem geçirdik. Sadece söylem düzeyinde değil, sorunların çözümü konusunda operasyonel olarak da çalışmalar yaptık."diye konuştu.

Bir basın mensubunun “Tarafınızdan, Beydağlarını ağaçlandırma gibi birçok projeler başlatıldı ve hala da devam ediyor. Sizin gitmeniz halinde projeler devam edecek mi?” sorusunu Vali Saran” Uzun yıllardan beri var olan ve üzerinde konuşulan sorunların bir çoğunun çözümü için neşter vurduk. Bunların çözümü ve sosyal etkilerini görmek uzun zaman alır. Bunun en bariz örneği kuzey Çevre yolu. Yıllardan beri konuşuluyor, ama hiçbir şey yapılmıyor. Benim şahsi kanaatimi soracak olursanız çevre yolunun güneye yapılsın derim. Ama hizmet talebi ve maliyet açısından kuzey çevre yolu uygun kabul edilmiş. Biz de bunun alt yapı (ve planlama çalışmalarını başlattık. Bunlar uzun vadeli işler ama en azından başlatmış olduk” diye yanıtladı. Diğer bir basın mensubunun “Özellikle mülki idare alanında yapılan çalışmalardan yeterince bilgilendirilmiyoruz. Bir çok çalışmayı bittikten ve hayata geçtikten sonra bilgileniyoruz. Akçadağ Öğretmen okulunun tescilli bin dönüm arsasının bir kısmının tescil alanından çıkarılması, bunların en bariz örneği. Bunların konuşulması ve tartışıldıktan sonra hayata geçirilmesi daha iyi olmaz mı?” sorusuna Vali Saran: “ Evet. Doğrusunuz. Tartışılması gerekir. Ama o kadar çok çalışıyoruz ki bazı çalışmalarımızı yeterince duyuramıyoruz. Bundan sonra daha sık bir araya geliriz” diye yanıtladı.

Ziyaret, karşılıklı sohbetlerden sonra sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız