SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Çok İlke İmza Attı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:32:53
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin kuruluşunun 12. yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan il başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, "Varlık sebebimiz milletin ta kendisidir."dedi.

Tüfenkçi yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan önderliğinde 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan partimiz Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur. 

AK Parti, Türkiye'nin siyasi ve ekonomi alanlarında büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde iktidara gelmiş, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yola çıkan ak kadroların, maruz kaldığı her türlü engellemeye rağmen, ülkemize büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatmış, iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmayı başarmış bir partidir. 

Türkiye, AK Parti iktidarı ile; yüzde 6.31'lere kadar düşen enflasyon ile 1969'dan sonra en düşük enflasyon oranını yakalamış, 2002 yılında 26,8 milyar dolar olan Merkez Bankası döviz rezervleri, 120 milyar doları aşarak yaklaşık 5 kat artmıştır. Yoksul ailelerin okula giden çocukları için, 1 milyon anneye  2.017 milyar lira ödenek, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla 81 il, 800 ilçe ve 2 bin 682 şantiyede, 594 bin 785 konut… 

Cumhuriyet'in ilanından 2002'ye kadar yapılan bölünmüş yol miktarı 6 bin kilometre iken 2002'den 2012'ye kadar 21 bin 227 kilometre bölünmüş yolun yanı sıra Türkiye hızlı trenle tanışarak ulaşımda devrim gerçekleştirmiştir. 

Halkın iktidarı AK Parti, havalimanı sayısını 2012 sonu itibarı ile 47’ye yükselterek hava yolları halka açılmıştır. IMF’ye olan 23 milyar dolar borç sıfırlanmakla beraber 5 milyar dolar kaynak aktararak ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan borç sorunu hamdolsun gündemimizden çıkmıştır. 

10 yıllık AK Parti iktidarında 18 büyük HES, 232 baraj ve büyük gölet inşası ile Türkiye’nin zengin su kaynağından en verimli şekilde fayda sağlamanın neticesinde Tarımsal Gayri Safi Hasıla büyüklüğünde dünyada 7'nci sıraya yükselen Türkiye, tarımsal büyüklük sıralamasında da Avrupa 1’incisi olmuş, tarımsal ihracat 15 milyar doları geçmiştir. 

2002'de 7,5 milyar TL olan Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 35 milyar dolarlara çıkartarak geleceğimizin teminatı olan gençliğe kaliteli ve modern eğitim hizmeti verme noktasında milat yaşanmıştır. 

12 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye’de her alanda yaşanan değişim ve dönüşüm ile ülke vatandaşının yaşam standartları yükselmiş, geleceğini görür duruma gelmiştir. Emeklisine, memuruna, işçisine, esnafına, çiftçisine, üreticisine her zaman sahip çıkan AK Parti bu anlamda devlet kaynaklarını hiçbir zaman vatandaşından esirgememiştir. 

Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın öncülüğünde millete hizmet uğruna ilerlediğimiz bu yolda, istikrarlı ekonomik kalkınmanın yanı sıra hukuk devleti olma yolunda kişi hak ve özgürlüklerinde ve adalet noktasında yapılan devrimler ile ulusalcı, darbeci zihniyetin izlerini anayasadan büyük oranda kaldırarak toplum hafızasındaki birçok acı hadisenin de bertaraf edilmesine vesile olduk. 

Bugün Türkiye’de faili meçhul cinayetler yaşanmıyorsa, siyasi cinayetler bitmişse, OHAL uygulaması gündemden kalkmışsa, farklı etnik grupların yıllarca ihmal edilen kültürel ve kimlik haklarının bir bir iadesi yapılıyorsa bu Başbakanımızın ve AK Parti iktidarının dünya görüşündeki adalet ve özgürlük anlayışındandır. AK Parti kendinden önceki iktidarlar gibi milletin verdiği gücü ve desteği halka karşı değil, halk için kullanmıştır. İşte Türkiye’nin en büyük kazanımı bu ideolojide yatmaktadır. En büyük mirasımız olan insana yatırım, geleceğe yatırımdır. Bu noktada ülke olarak yakalamış olduğumuz bu sinerjiyi geleceğe taşımanın yollarını da bulmamız gerektiğinin farkındayız. 

2023 hedefi ile Cumhuriyetimizi 100.yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi yapmak için, 2053 hedefi ile İstanbul’un fethinin 600.yıldönümünde Fatih’in ruhunu neslimize anlatmak ve yaşatmak için, 2071 hedefi ile cennet vatan Anadolu’nun fethinin 1000.yıldönümünde özümüzden, geçmişimizden kopmadan geleceğe emin adımlarla yürümek için yol haritamızı çizdik. Rabbim lütfederse Ak kadrolar 2023'ü, inşallah gençliğimiz de 2053’ü ve 2071'i inşa edecektir. 

Bizim varlık sebebimiz milletin ta kendisidir. Millete hizmet kutsaldır ve bizim de tek amacımız millete hizmet etmektir. Malatya AK Parti iktidarı döneminde çok büyük hizmetler almıştır. Malatya’nın 2002 öncesi ve bugünü arasında milat denilecek kadar fark var. Artık daha yaşanılabilir, modern bir kent görünümü kazanan Malatya, bundan sonraki süreçte daha büyük ve bölgesel anlamda fark yaratacak yatırımlar alacaktır. Bu noktada nasıl ki bugüne kadar çalıştıysak bundan sonra da çalışmalarımızı büyük bir gayret içerisinde yürüteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Büyükşehir olan Malatya kabuklarını kırıp Türkiye’ye ve dünyaya açılma noktasında gelişimini sürdürecektir. 

Hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayış içerisinde ak kadrolarıyla ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan,  başarıdan başarıya koşan partimizin tüm değerli mensuplarını kutluyor, bu duygu ve düşüncelerle, partimizin 12. kuruluş yılının ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız