SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Daha Gözden Geçireceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, trambüsün demode bir sistem olmadığını ifade ederek, sistemin son derece gelişmiş olduğunu ve Avrupa’da gelişmiş şehirlerde kullanıldığını söyledi. 

Çakır, trambüs sistemiyle ilgili kamuoyunda yapılan eleştirilere cevap verdi. Kuzey Garajı’nın açılışı sonrasında trambüs sistemiyle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Çakır, “İnsanlar görmediği için demode araçlar olarak nitelendirebiliyor. Ama çok gelişmiş bir sistem var. Raylı sistemde ne kullanıyorsa, trambüsde de o sistem kullanılıyor. Araçlar son derece modernize edilmiş. Hafif raylı sistemin daha ötesinde, modern, vip kalitesinde araçlar üretiliyor. Bizimde standartları yüksek bir projemizdi. Çok detaylı bir proje hazırladık. Bir kez daha gözden geçireceğiz. Ama bu sisteme “demode” demek gerçekten doğru değil” dedi.

Trambüsü Avrupa’da kullanan birçok şehri ziyaret ederek, sistemle ilgili detaylı bilgiler aldıklarını ve incelemelerde bulunduklarını kaydeden Çakır, şunları söyledi:

“Trambüsle ilgili yapılan eleştirileri takip ediyoruz. Biz kendi bütün şartlarımızı değerlendirdik. Bugün aynı güzergahta değerlendirdiğimiz zaman raylı sistemde altyapıya yatıracağınız miktar 150-200 milyon TL’yi buluyor. Bizim şuanda hazırlamış olduğumuz sistem maliyet açısından ve kaynakların verimli kullanılması açısından önem taşıyor. Bunun yanında taşıyacağımız yolcuya da cevap verebilecek nitelikte. Genel bir eleştiri var, bunlar normal. Biz Avrupa’da gelişmiş şehirlerde bu sistemi inceledik. Tabi sadece araçlara binerek değil, sistemi tam anlamıyla inceleyip, bilgiler aldık.”

Çakır, trambüs ihalesiyle ilgili bir teklifin olduğunu ve bunu değerlendireceklerini ifade ederek, “Trambüs ile ilgili ihaleyi yaptık. 6 firma dosya aldı, 1 firma teklif verdi. O teklifi değerlendireceğiz. İhaleyi henüz netleştirmedik. Biz 4-5 firma arasında kıyasıya bir rekabet oluşmasını beklerdik. Herhalde süreyi kısa tutmamızdan kaynaklandı diye düşünüyorum. Ama biz şuanda henüz ihaleyle ilgili bir karar vermedik” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız