SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Daha Olmayacak"

A- A+ PAYLAŞ

Malatyapark AVM’nin önündeki belediyeye (kamuya) ait ağaçlı ve çim alanın AVM’de çalışan bir güvenlik görevlisi tarafından vatandaşların kullanmaması için köpekle korunmasına ilişkin haberlerin ardından Malatya Belediyesi, AVM yönetimini uyardı.

Belediye tarafından yapılan uyarıda, söz konusu alanın belediyeye ait olması nedeniyle kamusal bir alan olduğu ve dolayısıyla vatandaşların kullanma hakkı bulunduğu belirtilerek, AVM yönetiminin bu alanı kendi mülkiyeti gibi her hangi bir yöntemle koruyamayacağı ifade edildi.

Geçtiğimiz Pazar günü MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Belediye yanında yaptığı miting sonrasında, AVM önündeki kamuya ait yeşil alanda oturarak dinlenmek isteyen vatandaşlar, AVM de görevli güvenlik elamanının köpekli engeliyle karşılaşmışlardı.

Sümerbank arazisinin özelleştirilmesinden sonra yasa gereği belediyeye terk edilen yüzde 40 Düzenleme Ortaklık Payı’ndan kalan bu alanın vatandaşların kullanmaması için köpekli tedbire başvuran AVM yönetimini, bu ve benzeri uygulamalara son vermesi yönünde uyardıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Bu çok yanlış bur uygulama. Konunun basına yansımasından sonra arkadaşlarımız AVM yönetimini uyardı. Vatandaşlar hiçbir şekilde o alanı kullanmaktan alıkonulamaz. Zaten orası belediyenin kontrolünde ve o alanda her hangi bir etkinlik yapılması için dahi belediyeden izin alınması ve bunun ücretinin de yatırılması gerekiyor. Biz uyarılarımızı yaptık. Böyle bir uygulama bundan sonra olmayacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız