SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Daha Tekerrür Etmez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:27
A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)  Şubesi yöneticileri tarafından Malatya Barosu ziyaret edildi.

MÜSİAD  Şube başkanı Namık Şahin, yeniden göreve seçilen Baro Başkanı Eyüp kutlubay’a hayırlı olsun demek için geldiklerini belirterek, “Toplumda hakikaten hukuk çok önemli, adalet çok önemli. Bu konularda toplumun bir sıkıntısı olduğu anda diğer şeylerinde toplumda gevşemeye başladığı görülün. Türkiye’de çok zaman yakınlara kadar, özellikle Malatya’da 28 Şubat döneminde 52 kişi hakkında idam istendi. Onlarca kişiye 12 ile 20 yıl arasında gün verildi. Ne yazıkki bu süreç içerisinde toplumumuzda çoğu hukuktan yana olduğunu belirten avukatlarımız, diğer hukuk adamları bu konuya sessiz kaldılar. O dönemde İngiltere Kraliyet ailesinden Malatya’da idam istendiğinden dolayı 5 kişilik bir komisyon Malatya’ya geldi. Burada hayretler içerisinde kaldılar. Her hangi bir eylem olmadığı halde sırf düşüncelerinden dolayı o dönemde üniversitelerde atılan kız öğrencileri, diğer 52 kişi bunları sevk ve idare etti diye 52 kişi hakkında idam cezası istendi. Daha sonra idam konusunda geri adım atıldı ve insanlara 12 ile 20 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Çok geçte olsa 10 yıl sonra TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu üyeleri Malatya’ya geldi ve cezaevinde ve bizlerle görüşmelerde bulundular. Umut ediyoruz ki, bu türlü şeyli şeyler bir daha tekerrür etmez” dedi.

Baro Başkanı Eyüp Kutlubay ise ziyaret için teşekkür ederek, “Ülkemiz bir normalleşme sürecine girdi ve ileri demokrasi konusunda adımlar atıyor. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarını da ciddi katkıları oldu. Biz bu dönemde de sivil toplum kuruluşları ile sıkı bir işbirliği içinde olacağız. İnşallah, sayın başkanında belirttiği o karanlık dönemleri bir daha yaşamayız. Bu sivil toplumun daha güçlü ve yoğun diyaloguna bağlı” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız