SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bir Daha Yaşanmaması İçin..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda bakım ve koruma altında bulundurulan çocuklara yönelik "işkence" görüntülerinin kamuoyunu derinden yaraladığını, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için bazı önlemlerin yürürlüğe konulduğunu bildirdi..

Valilikten yapılan yazılı açıklama şöyle:

"25 Ekim 2005 tarihinde Star TV’de yayınlanan Deşifre programı ile ilimiz 0-6 Yaş Çocuk Yuvası’nda bakım ve koruma altında bulundurulan çocuklara yönelik kötü muamele ve işkence görüntüleri tüm kamuoyunu derinden yaralamıştır.

Valiliğimizce, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için öncelikle 0-6 Yaş Çocuk Yuvası olmak üzere, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı tüm kuruluşları kapsayan önlemler yürürlüğe konulmuştur. İl Sosyal Hizmetler Kurulu olağanüstü toplantıya çağrılarak durum değerlendirmesi yapılmış, yaşanan üzücü olayların nedenleri olarak;

- Tüm ülke genelinde olduğu gibi yetersiz ve niteliksiz personel istihdamı,

- 0-6 Yaş Çocuk Yuvası binasının yapısal eksiklikleri saptanmıştır.

Bu bağlamda, yerel imkânlarla kısa vadede çözülebileceği düşünülen yapısal eksikliklerin giderilmesine yönelik iki yönlü bir çalışma yapılmaktadır:

• Fiziki şartlar bakımından yapısal eksiklikleri bulunan mevcut binada tadilat, bakım ve onarım çalışması başlatılmıştır. Bu bağlamda;

 Binanın kalorifer sisteminin yenilenmesi,
ü kalorifer kazanının değiştirilmesi, panel radyatör takılması Malatya Valiliğince ( Defterdarlık ) yapılmaktadır.

 Tadilat, bakım, onarım çalışmalarında
ü binanın çatısı yenilenmekte, gerekli görülen yerler fayans yapılmakta, elektrik tesisatı değiştirilmekte, boya ve badana işleri yapılmaktadır. Binanın malzeme giderleri ve işçiliği Valiliğimizce karşılanmakta olup 2. Ordu Komutanlığına bağlı İstihkâm Taburu ekiplerinden de binanın sıva, boya, badana işçiliğinde destek alınmaktadır. Çalışmalar hızla sürmekte olup tadilat, bakım, onarım çalışmalarında büyük mesafe alınmıştır.

Mevcut binadaki tadilat çalışmaları tamamlandığında yuvada koğuş sisteminden oda sistemine geçilecek ve bina fiziki şartlar bakımından daha elverişli hale gelecektir.

• Ayrıca mevcut hizmet binasının yetersiz olmasından dolayı İl Sosyal Hizmetler Kurulu toplantısında alınan ‘ mevcut binanın yanına ek bina yapımı ‘ kararı doğrultusunda ek binanın yapımına başlanmıştır. Mimari projesi İnönü Üniversitesi Yapı İşleri Dairesi Başkanlığınca hazırlanan ek binanın yapımı sürecinin kısa sürmesi için hızlı monte edilebilen çelik konstrüksiyon yapı malzemesi tercih edilmiştir. Ek bina, Valiliğimiz imkânları ile yaptırılmakta olup, her iki binanın inşaatının 2005 yılı Aralık ayının son günlerinde bitirilmesi planlanmaktadır.

• Yukarıda belirtilen inşaat, tadilat çalışmalarının yanında hizmetlerin daha iyi yürütülmesi ve denetim için kamera sisteminin altyapısı da hazırlanmaktadır.

• 0 – 6 Yaş Çocuk Yuvasında Bakım ve Korunma altında bulunan çocuklarımız tam donanımlı yeni bir binada daha iyi şartlarda Ocak 2006 tarihinden itibaren hizmet alabileceklerdir.

• Ayrıca İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Kliniği ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Kliniği ile işbirliği yapılarak, çocukların uzun dönemli ruhsal izleme ve değerlendirmeleri için bir program oluşturulmuştur. Bu program, ilk aşamada iki aylık hızlandırılmış eğitimi kapsayacak şekilde olup daha sonra da güncellenerek periyodik aralıklarla sürdürülecektir.

• Kısaca özetlenen bu inşaat, tadilat ve tefrişat çalışmalarımızda ödenek noksanlığını sivil toplum örgütlerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle aşacağımızı umuyor, şimdiden kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz.

Temel hedefimiz; Devletimizin güvencesi altında bulunan çocuklarımızın bakım ve eğitimlerini daha çağdaş fiziki koşullarda yürütmek, hiçbir şekilde izin verilemeyecek kötü muamele ve yanlış uygulamaların oluşmasını engellemek, profesyonel yönetim ve hizmet sunumu olup, yapılan çalışmalar kamuoyuna saygıyla duyurulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız