SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Davul Uğruna.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:32:11
A- A+ PAYLAŞ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Malatya’da Alevi yurttaşlara yönelik linç girişimi ile ilgili olayın, bir kavganın büyümesinden ibaret olduğunu ve olayın yatıştığını belirterek, “Alevi-Sünni kavgasına yol açabilecek bir kıvılcım dahi yoktur” dedi. 
 
MALATYA’DAKİ OLAYLAR
Malatya’da Alevi bir vatandaşın Ramazan davulcusuyla tartışması ile başlayan olaylara ilişkin bir soru üzerine de Arınç, konunun Bakanlar Kurulu’nda da gündeme geldiğini söyledi. Olayın büyütüldüğü veya amaçlandığı kadar vahim bir olay olmadığını, basında adeta Alevi yurttaşlara karşı bir linç kampanyasına dönüşecek bir olaydan bahsedildiğini belirten Arınç, şöyle devam etti:
 
“Olayla ilgili bütün bilgiler elimize geldi. Mesele belki basit bir tartışmadan büyüyen, hiç de anlaşılamayan bir yöne doğru giden bir olay. Davulcu davulunu çalarak sahura kaldırmak ister, bir evden itiraz olur. ‘Çalmanı istemiyoruz’ derler. Çok doğaldır. Gürültüden korkmuş olabilirler, evde hasta olabilir veya inançları sebebiyle ‘ben oruç tutmuyorum, benim evimin önünde çalma’ diyebilir. Bunun hiç gayri tabii bir hali yok. Bunun üzerine aralarında tartışma olur, o çalmaya devam eder. Bu tartışma sırasında evin çocukları davulcuyu darp eder ve bu tartışma üzerine davulcu arkadaşları ile evin önüne gelir. Bir davul yüzünden bakın neler oluyor. Bir hilal uğruna Yarab ne güneş batıyor derken, bir davul uğruna neler oluyor.
 
Davulcu 150 kişiyle gelir, kavga büyür. O arada birilerinin birşey söylediği ifade edilir. Bu söylenenler doğruysa bu kötü bir şey tabi. Valilik koşar, Emniyet Müdürleri, siyasetçiler koşar giderler. Mesele yatıştırılır. Mesele yatıştıktan sonra, ‘hayır niye yatıştı bu o kadar ucuz, kolay bir iş değil’ diyenler devreye girerler. Buradan bir çatışma ortalı çıkarmaya gayret ederler.
Hatırlarsınız buradan birkaç ay önce de Adıyaman’da Alevi yurttaşlarımızın evine muhtelif işaretler konduğu söylenmişti. Bugünlerde de bazı Alevi derneklerinin yürüyüşler, gösteriler yaptığını biliyoruz. Senaryoyu kuranlar işin içine biraz da böyle dikkat çekici bir olayı koymak istemiş olabilirler.
 
Ama emin olun, ortada olayı toplarsanız bir kavgadan, kavganın büyümesinden ibaret. Yatışmıştır, Alevi-Sünni kavgasına yol açabilecek bir kıvılcım dahi yoktur. Ama bu olayı ciddi kabul ederek güvenlik güçlerimiz hem Malatya hem Türkiye’de buna benzer olayların yaşanmaması için gereken her türlü tedbiri alıyorlar. Medyanın da hassasiyet göstereceğin ümit ediyorum.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız