SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir de Belge Çıktı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:51:42
Bir de Belge Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Zirve Yayınevi davasında “Hiç cezaevine girmedim, benim yerime başkasını koymuş olabilirler” diyen TSK’dan atılma eski uzman onbaşı gizli tanık İlker Çınar’ın, son duruşmada cezaevi arkadaşının ortaya çıkmasının ardından, bu kez kendi adına gelen banka havalesinin cezaevinde ödendiğine dair bir belge ortaya çıktı. 

Zirve Yayınevi davasında örgüt dosyasında gizli tanık ve sanık olan İlker Çınar, mahkemeye verdiği ifadelerinde hiçbir şekilde askeri cezaevine girmediğini, hakkında mahkeme kararı olsa bile yerine bir başkasının yatırılmış olabileceğini, kendisinin TUSHAD örgütünde 'tereyağından kıl çeker' gibi görevlendirildiğini, TUSHAD’ın kurucusunun Emekli Orgeneral Hurşit Tolon olduğunu, kendisinin Tugay’da istihbarat biriminde çalıştığını iddia etmişti.

Zirve Yayınevi davasının son duruşmasında İlker Çınar ile birlikte askeri birlikte firar ettiklerini ve birlikte aynı cezaevinde kaldıklarını söyleyerek mahkemede tanıklık yapan TSK’dan atılma eski Uzman Çavuş Saim Özdemir’in ortaya çıkmasının ardından davanın tutuksuz sanığı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un avukatı İlkay Sezer tarafından mahkemeye sunulan 23 Eylül 1993 tarihli yeni belgeye göre; İlker Çınar’ın 13. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Askeri Cezaevi’nde iken bir bankanın Kırklareli Şubesi’ne kendi adına gelen havalenin ödendiğinin göründüğü ileri sürülüyor. Mahkemeye sunulan bir diğer 27 Eylül 1993 tarihli belgede ise İlker Çınar’a askeri mahkeme iddianamesinin tebellüğ edildiğine dair tutanak görüldüğü iddia ediliyor.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, son duruşmada söz konusu belgelerin orijinal belge örneğinin mahkemeye gönderilmesi için askeri birlikten istenmesine karar verdi.

21 SANIKTAN SADECE 4 TUTUKLU KALDI

Zirve Yayınevi’nde yargılanan toplam 21 sanıktan sadece davanın örgüt dosyasında yargılanan Emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil ile birlikte Öğretim Görevlisi Ruhi Abat ve Varol Bülent Aral tutuklu bulunuyor. Davanın cinayet dosyasındaki asil sanık olan 5 kişi 7 yıl sonra 8 Mart 2014 tarihinde, Hurşit Tolon 3 hafta önce ve 4 sanık ise 24 Haziran tarihli son duruşmada tahliye edilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız