SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir de Bu Çıktı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan, 'Malatya, Malatya bulunmaz eşin' adlı türkünün bir Ermeni halk şarkısı olduğu iddiasına tepki geldi.

Hüseyin Irmak'ın 'Dinlerarası sevda türküleri' adlı kitabında 'Malatya Malatya bulunmaz eşin' adlı türkünün bir Ermeni halk türküsü olduğu iddialarına Malatya'dan cevap geldi.

Araştırmacı Yazar Celal Yalvaç (sol baştaki), "Malatya Malatya bulunmaz eşin" diye söylenen türkünün sözlerinin Lise Edebiyat Öğretmeni Melahat Sezener'e ait olduğunu belirterek "1940-1950'lerden beri Malatya Malatya türküsü aynı müzik ve ahenkle söylenmektedir" dedi.

Malatya Müzisyen Eğitimciler ve Sanat Derneği Başkanı (MESD) Mehmet Balkış (ortadaki) ise iddiaların söylentiden öteye gitmediğini ve iddiaların ispatlanması gerektiğini söyledi.

İddia sahibi kişi ya da kurumun belgesi var ise o belgeyle ortaya çıkması gerektiğini anlatan Balkış, sözlerine şöyle devam etti: "Malatya Malatya" adlı türkü kayıtlarda Malatya Türküsü olarak geçmektedir. Bu türkü Malatya Türküsü olarak kayıtlıdır. Kaynak kişi Hakkı Coşkun, Derleyen kişi Selahattin Alpay, Notalayan kişi de Halil Atılgan'dır. İddia sahipleri aksini iddia ediyorlarsa bunu ispatlasın. Bizim elimizde kayıt var."

YÖREMİZİN TÜRKÜSÜDÜR
Malatya Musiki Derneği Başkanı Mehmet Tunç Yıldırım (sağdaki) ise "Malatya Malatya" adlı türkünün söz ve müziği ile Malatya yöresine ait olduğunu belirterek, "Kesinlikle bu türkü bir Malatya türküsüdür" dedi. Bunun üzerinde hiçbir teknik ve akademik yorum yapmaya gerek olmadığını anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Yöremizin türküsüdür. Biz bu türkülerle büyüdük. Müziği Malatya'ya aittir. Malatyalı sanatçılarımıza aittir. Yapı ve makamsal dizgi olarak da kesinlikle yöremizin üslubuna ve folkloruna uygundur. Kesinlikle Malatya yöresinin sözlü oyun havasıdır".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız