SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir de Daha İyi İnsanlar Vardır'

A- A+ PAYLAŞ

Gazeteci Fuat Kozluklu, 24 Haber Kanalı’nda yayınlanan Moderatör Gece Kuşağı programında, Abdulhadi Çekirdek’in vefatını gündeme getirdi. Hemşerimiz ve malatyahaber.com kurucu üyesi de olan Kozluklu, Çekirdek için “simge kişilik” ifadesini kullandı. Programa telefonla katılan Doğan Haber Ajansı Adana Bölge Müdürü hemşehrimiz Orhan Apaydın ise, Çekirdek’ten övgüyle bahsedip, tanıklıklarını anlattı.

 

Kozluklu, Çekirdek için “Mahallelerimizin, özellikle de Anadolu’daki şehirlerimizin akil insanları vardır. Kentli, sosyal, kültürel ve hatta siyasal konularda bu kişi veya kişilere başvurulur. Öyle şahsiyetlerdir ki bu insanlar, simge kişiliklerdir, yaşamın renkli simalarıdır. Ya da şöyle ifade etmeye çalışayım: İyi insanlar vardır, bir de daha iyi insanlar. Bunların “iyilik” sıfatları, toplumla iletişimleri, topluma hizmetleriyle pekişir. “Fahri” olarak, Allah rızası için, gönülden gelerek hizmet verirler. Erzurumlular için bu kişilik Naim Hoca’dır, Rizeliler için Ekrem Orhan’dı mesela. İşte Malatyalılar da bugün, ifade etmeye çalıştığım özelliklere sahip bir ismi son yolculuğuna uğurladılar. Evet, gazeteci İsmet Yalvaç’ın deyimiyle, Malatya’nın “Hadi Amcası” da bu “daha iyi insanlardan” biriydi. Malatya’nın sosyal ve kültürel her konusunda en önde gider, renk katardı. Daha doğrusu yaşadığı kentin tarihine tanıklık gibi bir misyon da üstlenmiş gibiydi o…”dedi.

 

Kozluklu, Çekirdek’in İsmet İnönü’nün akrabası olduğunu, 57 yıl muhtarlık yaptığını, aralarında Turgut Özal gibi isimlerin de yer aldığı 27 bin kişinin defninde bulunduğunu, kendi cenazesine katılanların ise cami avlusuna sığmadığını, ardından adının verildiği mezarlık kavşağından geçirilerek ebedi istirahatgahına götürüldüğü bilgilerini verdi.

 

Ardından yayına katılan deneyimli gazeteci hemşehrimiz Orhan Apaydın, Çekirdek’in Malatya’da çok önemli bir misyon üstlendiğini anlatırken “Eskiden yaşlılar vefat etmeleri halinde, kefen paralarının nerede bulunabileceğini söylerlerdi. Şu dolabın, şu sandığın filanca yerinde derlerdi. Bazılarının bu kefen parasını denkleştirmeye gücü yetmezdi. İşte Hadi Amca bu insanların sigortasıydı” ifadesini kullandı.

 

70li yıllarda düzenlenen Kaysı Festivali etkinlikleri çerçevesinde Güzellik Yarışması  düzenlediklerini anlatan Apaydın “O yılların Malatya’sında katılım konusunda tereddüt etmiştik. Ertaç Önal, kurula Hadi Çekirdek’i alırsak sorun olmayacağını söyledi. Nitekim öyle oldu. Anneler kızlarını elinden tutup getirdiler” dedi.

 

Apaydın “Günümüzde gökdelenlerin, plazaların Hadi Çekirdekler yaratmadığının” da altını çizdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız