SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir de Davulcu Meselesi Var Sahi!

A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayı geliyor. Oruç tutacak vatandaşlar, 23 Eylül Cumartesi'ni, 24 Eylül Pazar'a bağlayan gece sahura kalkacaklar.

Sahur geleneklerinden biri de, birçok yerde artık belediyelerce yasaklanan "davulla uyandırma". Yasaklamayan belediyeler ise bu konuda düzenleme yapıyorlar. Bazıları davulcuları seçiyor, kimliklendiriyor, ustalara eğittiriyor. Gecenin bir vakti, caddelerde sokaklarda davul çalarak gezenin kimliklenmesi, güvenlik açısından da önem taşıyor. Bu nedenle, önlemler alınıyor.

Ancak Malatya'da, bu konuda hiçbir düzenleme yok. Geçmişte belediye bu konuda düzenleme yaparken, bir ara emniyet de davulcuların kimlik tesbiti vs. konusunda çalışma yapmıştı. Fakat son yıllarda, davulcu konusunda ne belediye ne de emniyet davulcu konusuyla ilgili.

Geçen yıl bu konudaki bilgi taleplerine karşı, Emniyet konunun belediyenin sorumluluğunda olduğunu belirtirken, belediyenin hiçbir düzenlemesi olmadığı, hatta konuda bir sorumluluğundan haberdar dahi olmadığı ortaya çıkmıştı.

Cumartesi gecesinden itibaren, cadde ve sokaklarda dolaşacak davulcular kimler, Ramazan ayının ortasından itibaren bayrama kadar 3 posta kapı kapı dolaşarak vatandaştan "bahşiş" talep edecekler gerçekte bu semtlerde davul çalanlar mı, yoksa her sene sıkça rastlanan, semtin "aslında bilinmeyen-tanınmayan" davulcusu dışındaki "dolandırıcılar" mı? Bu konularda yine sıkıntı, yine şikayet yaşanacak.

Ve ne belediyenin, ne de emniyetin ilgi alanında, bu konu olacak..

Malatya'da, Ramazan'a 2 gün kala, davulcu konusunda yapılmış ya da yapılacak bir düzenleme konusunda bir bilgi olmadığı için, gündemimize bir de "davulcu sorunu" girecek.

Gece davul çalacak, davul sesi "oto alarmları"nı harekete geçirecek, oto alarmı sesleri davul seslerine karışacak, bu konunun sorumlusunun kim olduğu ise öylece ortada kalacak. Görünen o..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız