SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir de Denetim Sıkıştırıyor!..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yılın son olağan toplantısında Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve vergi dairesi müdürlerini ağırladı. Özkök; 2008 yılılnda envanter denetimlerinin sıklaşacağını mükelleflerin mağdur olmamaları için kayıtlarını titizlikle tutmalarını istedi.

MTSO Aralık ayı olağan toplantısı Meclis başkanı Sami Payza ve meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Yılın son toplantısına Vergi Dairesi başkanı ve vergi daireleri müdürleri de katıldı. Konuk olarak katılan Vergi Dairesi Başkanı Özkök'ün konuşmasının gündeme alınmasıyla başlayan toplantı Kasım ayı kararlarının okunup oybirliği ile kabul edilmesi ile sürdü.

Daha sonra kürsüye gelen Vergi Dairesi başkanı Özkök özetle;"Tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da yoğun bir envanter denetimi başlayacak. Hedefimiz riskli mükellefleri tespit etmek. İki yıldır sürdürdüğümüz çalışmalara rağmen bazı mükelleflerin stoklarında aşırı yığılmaların olduğunu tespit ettik. Biz bu denetimlere başlamadan mükelleflere haber verdik. Amacımız cezalandırma mantığıyla hareket etmek değildir. Mükelleflerden ricamız denetimlerde memurlarımıza yardımcı olmaları ve dönem sonu stoklarını sağlıklı olarak kayıt altına almalarıdır.” dedi.

Özkök'ün konuşmasından sonra meclis üyelerinin soru ve serzenişlerini; "34 YKRŞ vergi borcu için bankalar paramızın tümünü bloke ediyor, bu da tabiatıyla bizleri mağdur ediyor" "İhbarname gelmeden cüzi miktarda vergi borcumuza karşılık paralarımızın tümü bankalarca bloke ediliyor", " Bu konuşmalarınızla esnafın ayağını denk almasını istiyorsunuz. Tüketicinin bilinç düzeyi ortada. Böylelikle bütün yükü bizim omuzlarımıza yüklemiş olmuyor musunuz?", " Enflasyon ve faizlerin düşmesinin sıkıntılarını biz küçük tüccar ve esnaflara çekiyoruz. Giderlerimiz sürekli artarken kar oranlarımız üç yıl öncesi ile aynı. Bu durumda bir de sıkı vergi denetimleriniz bizleri sıkıştırıyor” sözleriyle dile getirdiler.

Vergi Dairesi Başkanı Özkök ise; "Haklısınız, ihbarname gelmeden haciz olayı yasadışıdır. Bu konuda sizlerden özür diliyorum. Fakat sizler borcunuzu biliyorsunuz, ihbarnameyi beklemeden borcunuzu ödemeniz gerekmiyor mu? Borç sizin borcunuz. İhbarnameyi beklemeden ödenmesi en güzeli. Ödeme gücünüz yoksa bile bizler uğrayın gereken kolaylık sağlanacaktır. Şu an bankalarda 580 haciz olayı var. Gerekli titizliği gösteriyoruz. Bazı olaylarda bankalardan kaynaklanıyor. Herhangi bir haciz olayında keyfi olarak paranın tümüne haciz koyuyorlar. Son soruya gelince; kazanamıyorsanız , devletin sizin paranıza ihtiyacı yok. Büyümeyse hep beraber büyüyeceğiz. Bütün işlemler kayıt altına alınmalı. Esnaf fiş almayı-vermeyi alışkanlık haline getirmeli. Devletimiz; vergi toplayarak sizlere hizmet getirecek. Ayrıca sizler vergi mükelleflerinin temsilcisisiniz. Bizlere mükelleflerin sorunlarını anlatacaksınız ki sizlere yardımcı olalım. Bakın Esnaflar Odası hep konuşuyor, bugüne kadar bir tek başvurusu yok. Olmaz bu. Varsa sorunlarınız bizlere ulaştırın. Çözümü konusunda elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Malatya ilinde toplam ciromuz 410 trilyon, alacağımız 90 trilyon liradır” diye konuştu.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız