SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir de Evlat Acısı..

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde şehit olan 26 yaşındaki Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut’un cenaze töreninde, ailesi ve yakınlarının bir endişesi de, daha 12 gün önce kalpten by-pass ameliyatı geçiren baba Mahmut Özbulut’un sağlığı ile ilgiliydi. Çiftçi baba Özbulut’un “yaralı” yüreği bir de tek oğlunun acısıyla yanıyordu.

Aslen Adıyaman Alikanlı olan Özbulut ailesi, uzun yıllar önce Battalgazi ilçesi Kemerköprü köyüne yerleşmişti. Çiftçi Mahmut Özbulut ve ev hanımı Kezban Özbulut’un 2’si kız 3 çocukları oldu. Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü uğruna toprağa son düşen şehit Ahmet Özbulut, ailesinin en büyük ve tek erkek çocuğuydu.

Acı haber, asker olan sağlık görevlilerinin eşliğinde askerler tarafından Pazar akşamı Özbulut ailesine verildi. Çok kısa bir süre önce Turgut Özal Tıp Merkezi’nde açık kalp ameliyatı geçiren baba Mahmut Özbulut’un yüreği bu acı habere dayanamadı ve hemen hastaneye kaldırıldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi edilmekte olan baba Mahmut Özbulut, biricik oğlunun cenaze törenine mutlaka katılmak istiyordu. Doktorlar, bu isteğini kıramadılar. Malatya Şehir Mezarlığı’nda ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazı ve düzenlenen askeri törene Mahmut Özbulut, doktorların nezaretinde katıldı. Tek oğlunun tabutunu gören baba Özbulut, gözyaşlarını tutamadı. Bitkin adımlarla musallanın yanına gelen ve burada bir sandalyeye oturdulan babanın yanındaki doktorun, her an acil müdahale yapabileceği ilacı şırıngayla elinde bulundurması dikkat çekiyordu. Acılı babanın yüreğinde ameliyat yarası vardı, bir de oğul acısı gelmişti üstüne. Göğsünü koruyabilmesi için doktoru ceketini giymesini söyledi. Rüzgardan soğuktan etkilenmemesi için ceketi önünü "yaralı yüreğini kapatacak" şekilde ters giydirdiler.

O arada gelen Vali Ulvi Saran, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Milletvekili İhsan Koca, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve diğer yetkililerin başsağlığı dileklerini kabul etti.

Törende, bir askeri yetkili, Türk Silahlı Kuvvetleri mensubiyeti daha 1 yılı bile doldurmayan şehit Ahmet’in özgeçmişini okudu ve şunları söyledi:

”Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 01 Ocak 1984 tarihinde dünyaya gelmiştir.

İlk ve orta öğrenimini Battalgazi ilçesinde tamamlayan uzman onbaşı Ahmet Özbulut; K.K.K.lığının açmış olduğu sınavı kazanarak 27 Nisan 2009 tarihinde Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na katılmış, eğitimini tamamlamayı müteakip 2009 yılı atamalarında Dağ ve Komando Tugayı 1’inci Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı’nda göreve başlamıştır.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Ahmet Özbulut; kutsal Türk vatanı ve al bayrağı uğruna 14 Mart 2010 tarihinde saat 11.05 sıralarında Hakkari ili Dağlıca Bölgesi Şikeftegeliği- Gevanakurki Tepe mevkiinde icra edilen operasyon esnasında çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ilk ateş sonucu şehit olmuştur.

Ruhu şad olsun.”

Daha sonra cenaze omuzlara alındı. Acılı baba yine doktorlar eşliğinde oğlunun tabutunun arkasından yürürken, acılı anne Kezban Özbulut ise 2 kızına dayanarak ayakta durmaya çalıştı.

Anne Kezban Özbulut, oğlu toprağa verilirken Kürtçe ağıtlar söyledi. Oğluyla Pazar sabahı telefonla konuştuğunu ağlayarak söyleyen acılı anne "Sen bir bahar günü evine böyle mi gelecektin?" diye ağladı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY- Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız