SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir de O Vurdu Demesinler'

A- A+ PAYLAŞ

Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, genel başkanları Erkan Mumcu'ya olan tavrından dolayı partisi ile gönül bağlarını kopardığını, ancak TBMM'de parti grubunu dağıtan isim olmamak için şimdilik istifa etmeyeceğini açıkladı.

Anavatan Partisi Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Salonu'nda basın toplantısı düzenleyerek, son 3 dönemde 12 yıldan beri sürdürdüğü milletvekilliği görevine bu dönemde talip olmayacağını açıkladı. Malatyalılar'dan haklarını helal etmesini isteyen Akdoğan, kendisinin de haklarını helal ettiğini ifade etti.

Akdoğan, siyasete ANAP'la başladığını ve kendisini herşeyiyle bu partiye ait olarak gördüğünü, AKP'ye geçiş nedeninin Erkan Mumcu'nun ülkenin ve milletin kaderini değişterebilecek potansiyele sahip bir lider olarak görmesi nedeniyle ve Mumcu'nun daveti üzerine girdiğini belirtti. Tekrar ANAP'a dönüş süreci ile Mumcu'yla olan ilişkilerinin bozulmasını ise "Anavatan'a döndükten sonra, sayın Mumcu'nun benim hayal ettiğim ve herşeyimle kendimi adadığım siyaset yaklaşımına ve liderlik anlayışına aykırı pek çok davranışına ve kararına şahit olmaya başladım. Gerek partinin yektili organlarındaki tartışmalarda gerekse de Sayın Genel Başkan ile yaptığımız başbaşa görüşmelerde pek çok defa dile getirmeme rağmen tespit ettiğim yanlışların düzeltilmesi yolunda hiç bir emare görmediğim gibi, tam tersine her şey kötüye gitmeye başlamıştır. Bunun üzerine 2006 yılı ortalarına doğru önce partideki Genel Başkan yardımcılığı- teşkilat başkanlığı görevimden daha sonra da MKYK üyeliğinden istifa ettim." dedi.

Akdoğan, "Artık Anavatan Partisi genel merkezi ile gönül bağım kopmuştur. Resmi olarak istifa etmemin bir anlamı kaldı mı, bilmiyorum. Zaten resmiyete dökülmesi çok da önemli değil, o bir saniyelik iş ama en azından bugün için öyle bir şey yok. Partim grupta bir gün 19, bir gün 20 kişi oluyor. Ben Anavatan Partisi'ni gruptan düşüren kişi olmak ve 'Gider ayak bir darbe de Miraç Akdoğan vurdu' denmesini istemiyorum" dedi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya tepki gösteren Akdoğan, "Sayın Mumcu'nun demokrasi konusunda onlarca, yüzlerce söylemi vardır. Bunların tamamı cumhurbaşkanlığı sürecinden önce Sayın Mehmet Ağar ile kameralar önünde bir araya gelmesiyle birlikte bitmiştir" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Sizin siyasi tecrubeniz Mumcu'dan daha fazla, bunun böyle olacağını göremediniz mi?" sorusunu Akdoğan " Evet, siyasi tecrubem fazla ama, Mesut Yılmaz da, Tayyip Erdoğan da bunu göremedi ve Mumcu'ya önemli bakanlıklar verdiler." diye yanıtladı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız