SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir de Siyasilerin Utandığı Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:54:52
A- A+ PAYLAŞ

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’na katılarak bir konferans verdi.

Ergin’in konferansına AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, AKP Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar ve Büyükşehir Belediyesi kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabrı Akın ile vatandaşlar dinlediler.

 Bakan Ergin, “Çok partili siyasi hayatımızda 60, 71, 80, 97, 2007 gibi tarihlerde, hepimizin bildiği, hepimize kadar ulaşan alenileşmiş müdahaleler bunlar. Ama, bütün kamuoyuna mal olmuş müdahaleler. Birde sizlerin ya da vatandaşlarımızın geniş kesiminin haberinin olmadığı, siyasetçilerin sumeninin altında olup da, vatandaşı ile paylaşmaktan utandığı müdahale girişimleri var” dedi.

 Eski Bakan Ergin,  “Farklılıkları, kültürel çeşitliliği sorun etmeden, bütün ülke insanın bir süt kimlik altında toparlayıp onlarla olan geçmişten gelen sorunları telafi edici bir süreç yaşanılmaya çalışılıyorsa, böyle bir yapı oluşturulmaya çalışılıyorsa, bu geleceğe dönük bize büyük bir ümit veriyor. Bunu sağlayabilirsek, Osmanlının bakiyesi olan bu coğrafyada, inanın Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bu ülkenin, bu milletin önü çok açık. Yeterki, biz kendi içimizdeki geçmişten gelen o  uygulamaları telafi edelim,  bu ülkenin her bireyi için yaşanabilir, eşit, adil özgür zeminini oluşturalım, bu ülkeyi kimse tutamaz. Evrensel hukukun egemen olduğu , temel insan haklarının soruna kadar kullanılabildiği ve kimsenin kemsiye zülm etmediği, zulmedemediği bir zemini inşa ettiğimiz gün, İnşallah ardına kadar bu kapı açılmış olacak” diye konuştu.

Ergin, “Haziran ayında yapılacak seçimler ülkemiz içinde. İnsanımız içinde son derece önemli. Bu seçimler birkaç soruya cevap verilecek seçimler. Yakın siyasi tarihimizde yaşanmış olan kısır çekişmeler,  istikrarsızlıklar ve çatışmalar dönemi tekrar dönsün mü yoksa geriye dönüp şöyle 50 seneye baktığımızda Türkiye’ye standart yükselten, geliştiren, eviren, güçlü siyasi iradelerin oluşturulduğu dönemler devam mı etsin? Buna karar verecek Türkiye. 3 dönemdir Türkiye’nin kalkınmasına, büyümesine hizmet eden bir süreçten geçtik. Geçmişteki o kısır çekişmelerin yaşandığı, üretmeyen, çekişen, güçsüz siyasi iradelerin olduğu bürokrasinin elinde gücü olduğu fetret dönemleri tekrar gelebilir, Allah korusun” diye konuştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız