SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir de Yel Eserse, O İş Tamam!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:30:38
Bir de Yel Eserse, O İş Tamam!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Kernek Meydan Düzenleme Projesi doğrultusunda başlatılan çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Başkan Yardımcısı Mehmet Mert, Başkanlık Danışmanı Zeki Sarılar ve bazı daire müdürleriyle birlikte yapım ve düzenleme çalışmaları devam eden Kernek Meydanı’nda incelemelerde bulundu. 

İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Çakır, “Kernek; Malatya için önemli bir isim, önemli bir noktasal mekan ve park. Türkülerimize konu olmuş Kernek, gerçekten çok yıpranmıştı ve artık ziyaretçi sayısı neredeyse yok denecek kadar azdı. Burada önemli bir çalışma yapıldı” dedi.

Görsellikte 2.5 kat daha fazla su kullanılacak

Kernek Projesi kapsamında altyapı çalışması yapıldığını ve kaynak suların korunarak, yüzeye çıkışının sağlandığını anlatan Başkan Çakır, şu bilgileri verdi:

“Daha önce kullanılan su miktarına göre yaklaşık 2.5 kat daha fazla su teması korunarak proje geliştirildi. Hem oturma-dinlenme yerleri, hem bir meydan oluşumuyla, hem de yel değirmeni ile burası çok daha güzel bir görünüme kavuşacak. Şu anda çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Buradaki oturma-dinlenme alanları, su temalarının yoğun bir şekilde kullanıldığı alanlar ve yeşil alanların yanı sıra, şelalenin yanında güzel bir kafeteryamızı da burada faaliyete geçirmiş olacağız. Dolayısıyla burası gerçekten insanların gelip dinlenebildiği, gezebildiği bir mekana dönüşüyor. 

Burada hesaplanandan daha fazla bir çalışma yapıldı. Çünkü buranın altyapısında ciddi bir eksiklik vardı. Buradaki Derme kanalının da çok iyi bir şekilde ıslah edilmesi gerekiyordu. Buradan akan sıradan bir kanal olarak değil; hem görsel olarak güzel görüntüsüyle, hem de kanalın alttan da muhafazasını yaparak önemli bir yatırımı gerçekleştirmiş olduk. İnşallah burayı bahar aylarında hemşerilerimizin hizmetine açacağız. 

Kernek, su görselleriyle, parkıyla, hemen yanı başındaki müzesiyle, kütüphanesiyle ve camisiyle birlikte bütünleşerek büyük bir meydan haline dönüşmüş olacak. Böylece Kernek’i, Büyükşehir’e yakışır bir şekilde vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız