SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Dersim Özürü de O'ndan..

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:33:08
Bir Dersim Özürü de O'ndan..
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Dersim katliamının izlerini halen bugün yaşayan Türkiye ve ondan özür dileyen bir Başbakan var. Bugün Dersim’de yapılan o katliamdan özür dilendiği için birbirine giren bir siyasi parti var. Biz o gün Dersim adına katliam ve zulümden dolayı herkesten, bir kez daha bütün Alevi cemaatinden ve Dersimli hemşehrilerimizden özür diliyoruz” dedi. 

Malatya Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı tarafından düzenlenen aşure etkinliği vakfın merkez binasında gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Süleyman Kamçı, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Baro Başkanı Enver Han, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, “57 İslam ülkesi bir araya gelip Gazze’deki mezalimi, Suriye’deki mezalimi, Irak’taki mezalimi İslam alemi bile durduramıyor. Niçin? Samimi değiller. Alevi kardeşlerimiz devletimizden, hükümetimizden bir şey istemiyor. Birileri gibi asker, polis, kundaktaki bebeği öldürerek hak iddiasında değiliz. Hz. Ali diyor ki, ‘Bin kere mazlum olsan da, bir kere zalim olma.’ Sen kalkacaksın, Van’da Akdamar’da Hıristiyanların, Ermenilerin kilisesine yardım edeceksin, Trabzon’da Sümele’de birçok yerde kiliselere yardım edeceksin, bir Alevi cemevini ibadet yeri kabul etmeyeceksin, buralara 5 kuruş para göndermeyeceksin. Bu çok ayıp, Aleviler bundan dolayı çok büyük üzüntü duyuyorlar. Yazıktır Alevilere. Bizim ne gibi bir suçumuz, ne gibi bir günahımız var. Bir türbanı, bir başörtüsünü, bir siyer tarihini kanunlaştırırken, Allah aşkına hükümetimiz çalıştay mı yaptı?” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Biz hepimizi çok seviyoruz. Aleviyi, Sünniyi hepinizi kardeş biliyor ve diyoriz ki gelin canlar bir olalım. Bir olalım, iri olalım, diri olalım ve Türkiye adına, bu mozaik adına, bu birlikteliği sonuna kadar beraber götürelim. Bugün Hz. Hüseyin’in ilmiyle, onun diliyle, zalimin karşısında durmak için hep birlikte aynı dirlik içerisinde yürümemiz gerekir. Alevisi, Sünnisi bugün Türkiye’de kardeşlik günüdür. Eski Türkiye’de yaşananlara hepimizin hafızası yetmeyebilir, ama cümleleri okumak ve görmek gerekir. Dersim katliamının izlerini halen bugün yaşayan Türkiye ve ondan özür dileyen bir Başbakan var. Bugün Dersim’de yapılan o katliamdan özür dilendiği için birbirine giren bir siyasi parti var. Dersim’de bir katliam yapıldı ve 13 bin insanın canı toprağın altına diri diri konuldu. Biz o gün Dersim adına katliam ve zulümden dolayı herkesten, bir kez daha bütün Alevi cemaatinden ve Dersimli hemşehrilerimizden özür diliyoruz. Bir kez daha bunların yaşanmaması için birliğimizi, dirliğimizi hep beraber korumak ve devam ettirmemiz gerekir” ifadelerini kullandı. 

Vali Süleyman Kamçı ise şunları söyledi:

“Bizler aynı ağacın meyvesi, aynı sazın telleri, aynı kaynağın billur damlalarıyız. İmanımız bir, ideallerimiz bir, vatanımız bir, bayrağımızı birdir ve birliğimizin idamesi hepimizin ortak hedefidir. Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli’nin söylediği gibi ‘Bir olmak, iri olmak ve diri olmak’ ilkesinden ayrılmamız mümkün değildir. Şu anda burada icra edilmekte olan milli ve manevi gelenekler ne kadar yaygınlaşırsa, insanlarımız arasındaki kardeşlik, paylaşma, dayanışma duygularının da o oranda gelişeceğinden zerrece şüphemiz yoktur. Kerbela’yı anlamak ve Kerbela’yı yaşamak; Hakk’a, hakikate, hürriyete, adalete, ahlaka, erdeme, fazilete sevdalı olmak demektir. Birliğinizin bu muhteşem tablosu, yüreklerinizde alevlenen Ehl-i Beyt sevdasının emsalsiz bir nişanesidir. Yüce Allah’dan dileğim, bu güzelliğinizin daimi olması ve kanla kirlenen coğrafyalardaki insanlara örnek teşkil etmesidir. Yüce Allah’ dan dileğim bu güzelliğimizin daim olması, kanla kirlenen coğrafyalardaki insanlara da örnek olmasıdır. Yeni Kerbelaların yaşanmaması için yüreklerimizi birleştirmeye, gönül kapılarımızı birbirimize açmaya öyle çok ihtiyacımız var ki işte bu nedenle Muharrem hüzün ve matem ayı olduğu kadar adaleti, hikmeti, merhameti, kardeşliği ve dostluğu hatırlatan bir iftar sofrası da olmalıdır.”

Yapılan açılış konuşmalarının ardından semah gösterisi yapıldı ve konuklara aşure ikram edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız