SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Devin Ruhu Canlanıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:55:42
Bir Devin Ruhu Canlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya futbolu bir çağı geride bırakırken yeni bir çağa adım attı. Malatyaspor'un çöküşü sonrası Yeni Malatyaspor'un yükselişi Malatya futbolunun acı ama gerçek hikayesini oluşturdu. Sarı-kırmızı efsanenin dibe vuruşunun ardından bir başka sarı-kırmızı efsane küllerinden doğarak, Malatya futbolunu üst ligde temsil etmeye hazırlanıyor. 

Aslında bu 1966 yılında başlayan bir hikaye. 49 yıllık sarı ile kırmızının aşkı, bugün Yeni Malatyaspor ile iyice alevlendi. Malatya futbolunda acılar, kötü gidişler, çöküşler, ibretlik hikayeler yerini sevince bıraktı. Malatyaspor'dan bayrağı devralan Yeni Malatyaspor, hem Malatya futbolunu kurtardı hem de efsaneyi küllerinden yeniden diriltti. 

-İbretlik çöküş hikayesi-

1966 yılında Malatya amatör takımları Adafıspor, Hürriyet Gençlik, Çoşkunspor ve Akınspor'un birleşmesiyle kurulan Malatyaspor, şaşalı günlerinin ardından 1. Amatör Küme'de mücadele etmeye hazırlanıyor. Bir zamanlar Süper Lig'de fırtına gibi esen Malatyaspor'un ibretlik çöküş öyküsü dikkat çekiyor.

2006 yılında Süper Lige veda eden Malatyaspor, şansızlıkların bir türlü peşini bırakmaması sebebiyle TFF 1. Lig'de de tutunamadı. 2. Lig'de geçirdiği sıkıntılı süreç ve maddi problemler nedeniyle 3. Lig'e düşen Malatyaspor, 3. Lig'de de kalıcı olmayı başaramadı. Sarı-kırmızılı takım yaşadığı şansızlıkların pençesinden kurtulmayı başaramazken, Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde geçmiş borçların sıkıntısını yakından hissetti. BAL 4. Grup'ta mücadele eden sarı-kırmızılı takım, bir dönem takımda forma giyen Çek futbolcu Jiri Masek'in 59 bin Avro'luk alacağı nedeniyle UEFA kararıyla küme düşürüldü. Bölgesel Amatör Lig serüveni kısa süren Malatyaspor, 2012-2013 futbol sezonundan itibaren Malatya amatör küme futbol liginde mücadele etmeye başladı. 

-Doğu'nun kaplanları sararıp soldu- 

Bir dönem Süper Lig'de fırtına gibi esen ve 'Doğu'nun Kaplanları' olarak adlandırılan Malatyaspor, içinde bulunduğu dar boğazdan çıkmaya çalışıyor. 2005-2006 futbol sezonundan bu yana büyük bir düşüş yaşayan toparlanmak için gayret gösteriyor. Yeşiltepe'de bulunan Malatyaspor Tesisleri'nde varlığını devam ettiren Malatyaspor, zor ve sıkıntılı günleri bir kenara bırakıp, önüne bakmaya çalışıyor. Dünyada eşine az rastlanacak bir düşüş hikayesine sahip olan Malatyaspor'da, ne tesisisin önünde sallanan yırtık bayrakta takat kalmış ne de şaşalı günlerin izi. Sarı kırmızılı takımın halini en iyi tesisin önünde asılı olan tabela anlatıyor. Zira Malatyaspor Tesisleri yazılı olan tabelada yazılar ve takımın logosu sararıp, solmaya yüz tutmuş.

-Malatyaspor'da yapamadığını Yeni Malatyaspor'da yaptı-

Malatyaspor'un düşüş hikayesinin içerisinde yer alan isimdi Feyyaz Uçar...

Yeni başladığı teknik direktörlük kariyerinde Malatyaspor'un gerilemesine engel olamayan Uçar, yarım kalan hesabı kapattı.

Yeni Malatyaspor'u 6 yıl aradan sonra bir üst lige, yani PTT 1. Lige taşıyan teknik direktör Feyyaz Uçar, Malatya futboluna yeni bir umut aşıladı. Şampiyonluğun haklı gururunu yaşayan ve futboldaki kariyerine altıncı şampiyonluğunu ekleyen Uçar, teknik direktörlük kariyerinde ise ilk şampiyonluğunu yaşadı. 

-'Yeni'den Yeni Malatyaspor ile bir üst lig-

Yeni Malatyaspor, 2 Mayıs 2009 yılında PTT 1. Ligi'nden düşen Malatyaspor'dan sonra 3 Mayıs 2015'te yeniden PTT 1. Ligi'ne adım attı. 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grubu 66 puanla birinci sırada tamamlayan ve şampiyonluğunu ilan eden 'Doğu'nun yeni kaplanı' Malatya futbolunu üst lige taşıdı. 

Bir devin çöküşünün ardından yeni bir hikayeye yelken açan Yeni Malatyaspor, Malatya futbolunun profesyonel anlamda tek temsilcisi olarak bir üst ligde mücadele edecek. 

Sarı ile kırmızının aşkı artık PTT 1. Lig'de yer alacak. Süper Lig için mücadele edecek takımlar arasında yer alacak olan Yeni Malatyaspor, yeni hayallerin kahramanı olmaya hazırlanıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız