SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Devrim Daha Yapacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:03:16
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya’da yıllar sonra İl Danışma Kurulu Toplantısı'nı yaparak, il ve Türkiye geneli gündemini görüştü. 

CHP İl Danışma Kurulu, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Malatya eski Milletvekili Muharrem Kılıç, CHP’li ilçe ve belde belediye başkanları, CHP ilçe başkanları, CHP eski il başkanları ile CHP’li yöneticiler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Enver Kiraz, "Bugün İl Danışma Kurulu Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Uzun yıllardır yapılmayan bu toplantıyı, yeni CHP anlayışına da uygun bir yöntem olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda bugün bu toplantımızda, partimizin önümüzdeki dönemde ortaya koyması gereken mücadeleyi, ilimizin ve ülkemizin içerisinden geçmekte olduğu süreci değerlendireceğiz, çözüm önerilerimizi ortaya koyacağız. Tabi son 10 yıldır AKP tarafından yönetilen ülkemizde, sorunlar adeta çığ gibi büyümüştür. Kanayan yaralar her geçen gün artmış ve artmaya devam etmektedir. Neredeyse her sabah, duymak istemediğimiz şehit haberleri ile uyanmak zorunda kalıyoruz. Ekonomik sıkıntılar hepimizin üzerine bir karabasan gibi çökmüştür. İşsizlik, her gün çığ gibi büyümekte, gençlerimiz geleceklerine karamsar bakmaktadır. Asgari ücret ile geçime zorlanan, işçisi perişan edilen, memuru açlığa terk edilen, çiftçisi ekip biçemez hale getirilen, eğitimcisi yap-boz yöntemlerle darmadağın edilen eğitim sisteminin çilekeşi haline getirilmiş, emeklisi üç kuruşla geçinmeye çalışan, öğrencisi girdiği her sınava şaibe ile bakan, hak arayan emekçisi alanlara çıkmaya çekinen, gazetecisi yazı yazmaktan alıkonulan bir ülke haline getirildi. İnsanlar bırakın sokakta konuşmayı, dinlenme korkusuyla evinde bile konuşmaya çekinir hale getirildi. Bunun adı demokrasi olamaz. Bu yönetim anlayışıyla ülke düzlüğe çıkamaz. Daha saymakla bitiremeyeceğimiz, onlarca sorun - dert ülkemizi esir almıştır. En sade üyemizden, Genel Başkanımıza kadar gece gündüz demeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Yeni CHP’nin toplumun tüm kesimlerine yönelik projeleri ile bu projeleri hayata geçirecek dinamik örgütleri emin adımlarla yoluna devam etmektedir" dedi.

Milletvekili Veli Ağbaba da, "Dün Yassıada varsa bugün özel yetkili mahkemeler var. Dün 12 Eylül askeri darbesi varsa, bugün sivil darbe var. Ordunun geldiği içler acısı durumu geçtiğimiz günlerde İzmir’de bizzat gözlerimizle gördük. 400 subayın casuslukla suçlandığı bir ordu olur mu? Ülkemizle birlikte, Malatyamızın da pek çok sorunu bulunmaktadır. Büyükşehir adayı bir ilin köylerinde halen en basit alt yapı sorunları bulunmaktadır. Telefon çekmiyor, su akmıyor, lamba doğru düzgün yanmıyor. Bu, Nasreddin Hocalık bir komedidir. Bu, uzun metrajlık bir trajedidir. Kayısının durumu ortada, işsizlik almış başını gitmiş, hayvancılık el sallıyor. Sıcak paraya ve borçlanmaya dayalı ekonomi lime lime dökülüyor. Samanı, otu ithal eder duruma gelmişiz. Belki aç değiliz, belki açıkta değiliz ama yoksulluk kemiklerimize kadar işliyor. Esnaf ve tüccar varlığını sürdürme mücadelesi veriyor. Köylümüz yoksullaşıyor, işçimiz köle ücretine çalışıyor, işsizimiz namerde muhtaç oluyor, tüm şehir borçlandıkça borçlanıyor. Oysa bizim ülkemizde, bizim kentimizde herkese yetecek kadar ekmek var. Ancak bu ekmek, paylaşmayı bilmeyen bir düzenle yok soframızdan çalınıyor. Şairin dediği gibi; ‘Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul; bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.’ Oysa bu ülkede on kul için on pul var. Hatta daha fazlası var. Herkese sıcak bir yuva, binecek bir araba hayal değil. Tarlasını işleyecek traktör, ekmeğini kazanacak bir iş düş değil. Ancak düzen bozuk. Adil düzen diye yola çıkanlar yol şaşırdılar. Kendi işlerini aşırdılar, fakiri-fukarayı sefalete terk ettiler. Adil düzen dediler, düşüneni, yazanı, okuyanı hapse tıktılar. Ancak bu böyle gitmez. Bir devrim daha yapacağız. Bir devrim daha ezilenden, sömürülenden, horlanandan, dışlanandan yana… Bizler gibi düşünmeyenlerin de haklarını savunacağız. Her düşünceyi, her dili, her inancı bu ülkenin zenginliği sayacağız. Bir devrim işte böyle gelecek, işte böyle kök salacak" şeklinde konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya katılmak isteyen bazı kişilerin Danışma Kurulu üyesi olmadıkları gerekçesiyle dışarı çıkılması talep edilirken, bunun üzerine Danışma Kurulu üyesi olmayanlar dışarı çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız