SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Devrin Sonu...

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:59
Bir Devrin Sonu...
A- A+ PAYLAŞ
 
Mısır resmi haber ajansı, sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle Tora hapishanesindeki hastaneden Maadi hastanesine nakledilen Hüsnü Mübarek'in klinik açıdan öldüğünü duyurdu...
 
Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Mübarek’in beyin ölümünün gerçekleştiğine dair Mısır’ın resmi haber ajansı MENA kaynaklı haberlere karşın ülkeden çelişkili haber geliyor.
 
Mısır’ın yarı resmi El-Ehram Gazetesi’nin internet sitesi El-Ehram Online, olayın yalanlandığını duyurdu. Gazede, Mübarek’in teknik olarak hayatta olduğunu fakat bilinicinin kapalı olduğunu yazdı.
 
Özel El-Hayat Televizyonu’na bir açıklama yapan Mübarek’in avukatı Ferid ed- Dib de Mübarek’in hala hayatta olduğunu, kapalı olan bilincinin açılmaya çalışıldığını ve doktorların Mübarek’e bazı tıbbi müdahalelerde bulunduklarını kaydetti.
 
”Tahrir meydanı” kuşkulu
 
Bu arada Mübarek’in beyin ölümünün gerçekleştiği haberi Tahrir Meydanı’nda da kuşkuyla karşılandı
 
Yüksek Askeri Konsey’in anayasaya ek madde koyarak seçilmiş 
cumhurbaşkanının yetkilerini daraltmasını ve Anayasa Mahkemesi tarafından Millet Meclisi’nin feshedilmesini protesto eden göstericiler devrik liderin sağlık durumu ile ilgili haberlerin gündem değiştirmeye yönelik olduğunu öne sürdü.
 
Tahrir Meydanı’nda toplanan göstericiler haberi ”askeri rejimin bir komplosu” olarak nitelendirdi.
 
30 yıl süre ile iktidarda kaldı
 
Ala ve Cemal adında 2 çocuğu bulunan Hüsnü Mübarek 1928 yılında Kahire yakınlarındaki Münifiye kentinin Kefru’l-Meselha beldesinde dünyaya geldi. Belbes’deki Hava Harp Okulu’ndan pilot olarak mezun olan Mübarek, 1950 yılında 
Sovyetler Birliği’ne bağlı olan Kırgızistan’da ağır bombardıman teknikleri konusunda eğitim aldı.
 
İsrail ile yapılan 1973 Savaşı’nda Hava Kuvvetleri’nin kazandığı başarılarda rol sahibiydi.
 
Mısır’ın ikinci Cumhurbaşkanı Enver Sedat tarafından 1972 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Mübarek daha sonra Sedat’ın yardımcısı oldu. Sedat’ın suikaste uğrayarak hayatını kaybetmesinin ardından cumhurbaşkanı olan Hüsnü Mübarek, Mısır’da 30 yıl süre ile iktidarda kaldı.
 
Bir çok yazar, aydın ve politikacı Mübarek için ”Son Firavun” nitelendirmesini yaparken, Mübarek 30 yıllık iktidarı boyunca muhalefeti sert bir şekilde bastıran bir politika izledi.
 
İsrail ile iyi ilişkiler kuran Mübarek, Batı dünyası ile yakın Arap ülkeleri ile mesafeli bir politik tutumu benimsedi. Mübarek’in en çok eleştirildiği konulardan birisi de Filistin ile ilgili izlediği siyasetti.
 
Gazze Şeridi’ne İsrail tarafından uygulanan ambargoya Mübarek yardımcı olmuş ve uzun süre Mısır, Refah Sınır Kapısı’nın kapalı tutulmasını sağlamıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız