SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Doktor Daha!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki sağlık kuruluşlarında medikal malzeme alımında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan doktor, memur ve medikal firma yetkilileri, polis otobüsünde muayene edildi. Bu arada, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya soruşturma kapsamında 1 doktorun daha gözaltına alındığını bildirdi. Böylece toplam gözaltı 34'e, bunlar arasındaki doktor sayısı da 12'ye yükseldi.

OTOBÜSTE MUAYENE..
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmekte olan soruşturma çerçevesinde "ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp, rüşvet vermek, görevi kötüye kullanmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak" suçları kapsamında 8'i kamu görevlisi, 11'i hastanelerde çalışan doktor, 14'ü de medikal firma yetkilisi olmak üzere toplam 33 kişi gözaltına alınmıştı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi tarafından tutulan şüpheliler, doktor muayenesi için Çevik Kuvvet Şubesi'ne ait otobüsle hastanelerin acil servislerine getirildi. Hastane önüne getirilen şüpheliler, rencide olmamaları için otobüsten indirilmedi. Acil serviste görevli doktor otobüse girerek şüphelilere şikayetleri olup olmadığını sordu.

Soruşturmanın halen devam ettiği ve şüphelilerin 28 Mart Cuma gününe kadar sorgulanacakları öğrenildi.

BİR DOKTOR DAHA..
Bu arada Malatya'da düzenlenen "Şırınga" isimli sağlık operasyonunda gözaltı sayısının 34'e yükseldiği bildirildi.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Dün gözaltındaki kişi sayısı 33 idi. Bugün 34 oldu. Gözaltına alınan son kişi de doktor. Tahkikat devam ediyor. Tahkikatın selameti açısından geniş bilgi vermemizin uygun olmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Gözaltındakilerin 8'inin kamu görevlisi,14'ünün medikal firma yetkilisi, diğerlerinin de doktor olduğunu dile getiren Emniyet Müdürü Kahya, gözaltındakilerin cuma günü adliyeye çıkarılacaklarını kaydetti.

"İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet alıp rüşvet vermek, görevi kötüye kullanmak, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak" suçlarıyla gözaltına alınan toplam 34 kişiyle ilgili tahkikatın devam ettiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız