SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Dönem Ara Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:14:35
A- A+ PAYLAŞ

Bakan Yazıcı, Oda başkanlarının seçilme süreleri ve bekleme süreleriyle ilgili açıklama yaptı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, ''Suç Ekonomisi, Mücadele Yöntemleri ve Türkiye Değerlendirmesi'' konulu panel, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Mimar Kemalettin Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bir gazetecinin, ''Oda başkanlarının seçilme süreleri ve bekleme süreleriyle ilgili bir açıklama yapmıştınız, bu konuda kafalar biraz karıştı, açıklık getirir misiniz'' şeklindeki sorusu üzerine, şunları söyledi: 

''Geçen akşam, 360 oda başkanı ile olduğumuz yemekte bir açıklama yaptım. Yeni kanunda bir madde ilave ettik, onun yanlış anlaşıldığını gördüm. Çünkü alkıştan da belli yani, pek fazla alkışlamadılar, yanlış anladılar. Şu anki duruma göre, 5174 sayılı Kanun'da, odalar, ticaret ve sanayi odaları, borsa başkanları ve TOBB Başkanı, 2 dönem başkanlık yaptıktan sonra, 2 dönem ara vermedikçe yeniden oda başkanlığına aday olamıyor.''

Kendisinin, söz konusu yemekte yaptığı açıklamada, ara verilecek dönemle ilgili konuştuğunu dile getiren Yazıcı, ''Bir kısmı orada, '1 dönem başkanlık yapan ara verecek' diye anladı. Dolayısıyla 2 dönem seçilen başkanlar, şu anda 2 dönem ara vermek zorunda. Biz onu, Meclis'e sevk etmek üzere olduğumuz kanunda yapacağımız değişiklikle 1 dönem araya indiriyoruz. Niye 1 dönem? Çünkü dönemleri 4 yıldır, 2 dönem olunca 8 yıl. 8 yıl bir insanı bekletmek, seçilme hakkını kullanmamasının doğru olmadığını düşündük, bunu bakan arkadaşlarımızla ve Başbakanımızla da paylaştık. Dolayısıyla Meclis'e sevk etmek üzere olduğumuz kanuna bunu monte ediyoruz, konu bu'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız