SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Dostumuzu Kaybettik.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:14:51
A- A+ PAYLAŞ
 
Geçtiğimiz 3 Haziran’da bir seminer için Antalya’ya giderken uçakta kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürü Cemal Aslan’ın kardeşi ve aynı zamanda Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan,  Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri ile Adıyamanlı basın mensupları Cemal Aslan’ın vefatı nedeniyle acılarını paylaşan Malatya Belediyesi’ne, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ziyaretinde bulundular. 
 
Duygulu anlar yaşandı
 
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti ve merhum Cemal Aslan’ın ailesinden oluşan heyet ilk etapta Malatya Gazeteciler Cemiyeti başkanı Haydar Karaduman’ı ziyaret etti.  Çok sayıda basın mensubunun da katıldığı toplantıda konuşan Merhum Aslan'ın kardeşi ve Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, 3 Haziran’da geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden ağabeyinin vefatından sora kendilerini yalnız bırakmayan, acılarına ortak olan Malatya basını ve belediye yetkililerine teşekkür etti. Aslan konuşmasında "Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Malatya Belediyesi Basın Müdürü Cemal Aslan ağabeyimizin vefatı nedeniyle, acımızı paylaşan, bizleri yalnız bırakmayan  meslektaşları başta olmak üzere Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, aile dostumuz olan milletvekili Veli Ağbaba’ya, Cemal Akın’a, Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık’a, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Belediye Protokol Müdürü Mustafa Katipoğlu, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve yönetimine, acımıza ortak olmalarından dolayı teşekkür ederiz. Sözün bittiği yerdeyiz ama takdiri ilahi. Ağabeyimin mekanı cennet olsun, dostlar sağ olsun diyorum" ifadelerini kullandı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman’da, ‘Cemal kardeşimiz Adıyamanlıydı ama yaklaşık 30 yıldır tanıyor ve birlikte çalışıyorduk. O artık aynı zamanda bir Malatyalıydı. Kendisini bağrımıza basmıştık. Mekanı cennet olsun’ diye konuştu.
 
Belediye ziyareti
 
Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır’a da teşekkür ziyaretinde bulunan Adıyamanlı gazetecilerden oluşan heyet, Başkan Çakır tarafından makamda ağırlandı Duygulu ve hüzünlü anların yaşandığı ziyaret sırasında bir konuşma yapan  İbrahim Aslan, “Ağabeyimiz Cemal Aslan’ın vefatından bugüne kadar olan süreçte acımızı bizimle paylaşan, acımıza ortak olan o günden buyana her zaman yanımızda olan Malatya Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır Bey’e ailemiz ve Adıyaman basını olarak teşekkür ziyaretinde bulunmaktayız. 
 
Cemal ağabeyine çalışma sürecinde yakın ilgi göstermesi, vefatından sonraki süreçte de yardımlarından ve acımızı paylaşmalarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte Cemal Aslan’ın kardeşi olarak, Malatya Belediyesi ve Malatya Basınının bir kardeşi olarak Adıyaman’da olduğumuzu ve bundan sonraki süreçte de her zaman o ilişkilerin devamı için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı belirtmek istiyorum.  Bu süreç içerisinde her zaman yanımızda olan başta Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere Belediye Başkan Yardımcımız Ertan Mumcu ve Protokol Müdürü Mustafa Katipoğlu’na da teşekkür ediyorum” dedi.
 
Çakır: Dostumuzu kaybettik
 
Merhum Cemal Aslan’ı rahmet ve minnetle andıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ziyaretten dolayı misafir heyete teşekkür ederek, her kesimden merhum Cemal Aslan’ı sevenlerinin olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Çakır, “İnanıyorum ki bu sevgiler kendisine dua olarak dönecek ve orada inşallah rahat bir şekilde yatacak. Önemli olan bir insan ahrete göçtükten sonra arkasında dua edilmesi ve güzel ifadelerde bulunulmasıdır. Kendisi bunu sağladı. Farklı kesimlerden çok sayıda seveninin olması gerçekten kendisinin ne kadar sosyal olduğunu, ne kadar insani olduğunu, ne kadar insanlarla diyalog içinde olduğunu gösteriyor. Biz kendisinden çok razıydık, memnunduk” dedi. 
 
Sadece bir mesai arkadaşlarını değil, aynı zamanda bir dostlarını da kaybettiklerini kaydeden Başkan Çakır, “Kendisiyle birçok konuda görüş alışverişinde bulunurduk. Sağduyusuyla hiçbir olay karşısında önyargılı davranmazdı. Böyle güzel bir huyu vardı. İnsani ilişkileri son derece sağlıklıydı herkesle ilişki kurabilen, konuşabilen ve ölçüsünü de çok iyi ayarlayabilen bir yetenekteydi. O açıdan biz büyük bir personelimizi, ekibimizden büyük bir parçayı kaybettiğimiz gibi aynı zamanda bir dostumuzu arkadaşımızı kaybetmiş olduk. Onun boşluğunu hep hissettik bundan sonrada hep hissedeceğiz.” şeklinde konuştu. 
 
Aslan’ın ismi bir tesise verilecek
 
Konuk heyetle birlikte öğle yemeği yiyen Çakır, merhum Cemal Aslan’ın ismini bir tesise vererek, adını orada yaşatacaklarını söyledi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız