SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Efsanedir Çanakkale..'

A- A+ PAYLAŞ

Çanakkale Savaşı'nda kullanılan savaş malzemeleri "Bir Efsanedir Çanakkale" adı altında Malatya Park AVM'de sergilenmeye başlandı.

Tarinçi Ahmet Uslu'nun koleksiyonundan oluşan Çanakkale Seddülbahir Sergisi'nde Çanakkale Savaşı'nda kullanılan eserler Malatya Park'ta sergilendi.

Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile sergiyi açan tarihçi Ahmet Uslu ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Eserler katılımcılar tarafından dikkatle incelenirken, tarihçi Ahmet Uslu, çarpışan mermileri katılımcılara anlatarak, "Çarpışan mermi denildiği zaman, Gelibolu akla gelir, Çanakkale gelir. Neden? Siperler 8 metreye kadar düşmüş, bazı siperler 1 günde 8 defa el değiştirmiştir. Bu cehennemi ateşte ne olmuştur? Havada çarpışan mermiler meydana gelmiştir. 10 milyonda 1 ihtimaldir, Çanakkale'de çarpışan mermiler meydana gelmiştir" dedi.

Havada çarpışan mermilerin yanında bulunan bir şapkayı gösteren Tarihçi Ahmet Uslu, "Havada çarpışan mermilerden daha çok önemli bir şapka var" diyerek 18 Mart 1915'de Seyit Onbaşı'nın attığı mermiyle vurulan Ocean adlı gemiden geriye kalan tek eser olan şapkayı gösterdi. Uslu, şapkanın Ocean'dan geriye kalan tek parça olduğunu söyledi.

"Bir Efsanedir Çanakkale" adlı serginin 6 Şubat gününe kadar Malatyalıların ilgisine sunulacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız