SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Eksikle Yemin

A- A+ PAYLAŞ

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 24. dönem, milletvekillerinin yemin  töreniyle başladı. CHP’nin aldığı, 2 tutuklu milletvekili Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay’ın tahliyesine kadar yemin etmeme kararı nedeniyle, Malatya’nın 6 milletvekilinden AKP’li olan 5’i yemin ederken, CHP’li bir milletvekili yemin için kürsüye çıkmadı.

CHP’nin “yemin etmeme” kararından istisna bıraktığı, 24. dönemin en yaşlı milletvekili Oktay Ekşi’nin başkanlığında saat 15.00’de toplanan mecliste yemin törenine geçildi. Milletvekilleri, illerinin ve soyadlarının alfabetik sırasına göre anons edildi.

CHP’li milletvekilleri tam kadro olarak geldikleri mecliste, yemine iştirak etmezken, BDP desteğiyle seçilen bağımsız milletvekilleri ise yemin törenini boykot ettikleri için meclise gelmediler. İstanbul'dan milletvekili seçilen Engin Alan'ın tahliye edilmemesine karşın MHP'liler yemin törenine katılıp, yemin ettiler. 

Törende, Malatya’ya saat 19.44’de sıra geldi. İlk olarak CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın adı anons edildi, ancak Ağbaba partisinin kararı gereği kürsüye gelip yemin etmedi. Daha sonra sırasıyla AKP Malatya Milletvekilleri Hüseyin Cemal Akın, Öznur Çalık, Mahmut Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Mustafa Şahin kürsüye gelip yemin ettiler. Malatya milletvekillerinin yemini 19.49’da tamamlandı.

Bu arada, MHP'nin İstanbul'dan aday gösterdiği, ancak kaset skandalı nedeniyle partiden ihraç ettiği, buna karşın kendisi adaylıktan çekilmediği için MHP'nin oylarıyla TBMM'ye girme hakkını kazanan ve aslen Malatyalı olan İhsan Barutçu ise, yemin törenine katılmadı.

Öte yandan AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, TBMM'nin yeni döneminin ilk gününde tüm milletvekillerine, milletvekili misafirlerine ve meclis çalışanlarına Malatya kayısısı ikram etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız