SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Eşya da Sen Getir'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın yakın tarihini ve bu dönemlerde kullanılan materyalleri gelecek kuşaklara aktarmaya yönelik olarak açılması planlanan ve Malatya Müze Müdürlüğü tarafından teşhir ve düzenleme çalışmalarının başlatıldığı Etnoğrafya Müzesine Malatya Kültür ve Yaşam Derneği ile Malatya Mimarlar Odasından destek geldi.

Konu ile ilgili olarak Malatya Kültür ve Yaşam Derneği bir basın açıklaması yaptı. Mimarlar Odası toplantı salonunda yapılan açıklamaya; yönetim Kurulu başkanı Yaşar Karaaslan ve yönetim kurulu üyesi Nursel Gökçe, Malatya Müze Müdürü İzzet Esen, Malatya Mimarlar Odası yönetim Kurulu üyesi Mahmut Yaşaroğlu, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Fazıl Ercan katıldı.

Dernek başkanı Yaşar Karaaslan’ın okuduğu açıklamada; “Kurulacak olan Malatya Etnoğrafya Müzesinin Malatya’nın geleneksel kültürünü ve birikimini yansıtacak olması ve bu kültürü gelecek nesillere aktarması bakımından büyük önem taşımaktadır.

Bu bağlamda;

Malatya Etnoğrafya Müzesi’nin hedefine ulaşması, kentimizin geleneksel kültürünü ifade eden geçmişteki toplumsal yaşamın her aşamasında ve her alanında kullanılan eşyaların Etnoğrafya Müzesi çatısı altında toplanması ve sergilenmesi için Malatya halkının desteği gerekmektedir.

Geleneksel Malatya Kültürünü yansıtan, kullanmadığınız çatılarda yok olmayı, sandıklarda günyüzüne çıkmayı bekleyen eski eşyalarınızı Malatya Etnoğrafya Müzesi’ne bağışlayarak siz de şehrimizin kültürel ve toplumsal birikimine katkıda bulunabilirsiniz.

Malatya Kültür ve Yaşam Derneği olarak, Malatya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Müze Müdürlüğü ve Mimarlar Odasının katkılarıyla ‘’Dünü Yarına Taşımak İçin Bir Eşya da Sen Getir’’ sloganı ile başlattığımız kampanya çerçevesinde, Malatya halkına çağrıda bulunarak, Etnoğrafya Müzesi’nin zenginleştirilmesi için ev ve işyerlerinde muhafaza edilen ancak kullanılmayan, kültürel ve sanatsal değeri olan eşyalarını Etnoğrafya Müzesi’ne armağan etmeye davet ediyoruz.

Bu eşyaların Etnoğrafya Müzesi’ne armağan edilmesi ile hem Malatya kültürünün tanıtılması sağlanmasına katkıda bulunulmuş olacak, hem de eşyaların zaman içinde kaybolması önlenerek, Malatya’nın yakın tarih toplumsal yaşamına dair bu değerli eşyalarının gelecek kuşaklara aktarılması sağlanmış olacaktır.

Malatya Müze Müdürlüğü ile koordineli olarak yürüttüğümüz bu çalışmamıza katkıda bulunacak vatandaşlarımızın Müze müdürlüğüne telefonla veya bizzat başvurmaları yeterlidir.” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız