SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Ev Hasar Görmüş

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:18:08
Bir Ev Hasar Görmüş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Pütürge ilçesinin Tekederesi köyü merkezli olarak meydana gelen depremde bir evin hasar gördüğü bildirildi.

Jandarma raporuna göre, Çarşamba günü saat 16.00 sıralarında meydana gelen depremde M.B. isimli şahısa ait iki katlı ahşap evde hafif hasar meydana geldiği belirtildi. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, 26 Mart 2014 Çarşamba günü Malatya’da bir deprem meydana geldiği belirtilerek, “AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi’nden ve Ulusal Deprem Gözlem İstasyonları’ndan alınan verilere göre saat 16.00’da meydana gelen, merkez üssü Malatya’nın Pütürge ilçesi olan depremin büyüklüğü 4.0 Mw, derinliği 12.41 km olarak gerçekleşmiştir. Deprem Malatya’nın yanı sıra Bingöl ile Muş ili ve ilçelerinde hissedilmiş olup, herhangi bir hasar ve can kaybı söz konusu değildir. Bölgedeki deprem aktivitesi Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 izlenmektedir” bilgisini vermişti.

Bu arada, Pütürge İlçesi’ne bağlı Tekederesi Köyü merkezli dün meydana gelen 4,1 şiddetindeki depremden sonra bugün de saat 12.24’te Kale İlçesi Akuşağı Köyü’nde 2,3 şiddetinde sarsıntı oluştu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, Malatya’nın komşusu Elazığ ili Kovancılar İlçesi’nde 3,0 ve 2,2 şiddetinde iki ayrı deprem meydana geldi.

Diğer yandan Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün ve bugün çok sayıda hafif şiddetli deprem meydana geldi.

ARŞİV FOTO: Tekederesi Köyü genel görünüm (Köy Derneği sitesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız