SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bir Futbolcusu Bizim Takım!..''

A- A+ PAYLAŞ

• Ezeli rakipler Elazığspor ile Malatyaspor arasında 2. Lig A grubunda Elazığ’da oynanan ilk maç öncesinde, hafta içerisinde çeşitli görüşmeler yapıldı. Maçtan bir gün önce Malatyaspor Başkanı ve yöneticiler Elazığ’a giderek ev sahibi takımın yöneticileriyle, taraftarlarıyla görüştüler. Malatya’da daha önceki günlerde Emniyet Müdürü taraftar temsilcilerine bu maçın centilmence geçmesine ilişkin görüşmeler yaptı. Elazığ’da emniyet yetkililerinin taraftar temsilcileriyle görüştüğü belirtildi. Tüm bunlar, maçın olaysız bir şekilde geçmesi içindi. Ancak sonuç öyle olmadı, üstüne üstlük son yılların en şiddet dolu maçı yaşandı ve Malatyaspor Kulübü’nün açıklamasına göre Malatyalı 13 taraftar, 2 basın mensubu yaralandı.

• Malatyaspor taraftarları için 650 kişilik yer ayrıldığının bildirilmesine karşın, stadın Malatyaspor taraftarlarına tahsis edilen bölümünde 1.000 dolayında Malatyaspor taraftarı vardı. Maçın naklen yayınlanıyor olmasına karşın, Malatyaspor taraftarları bu ilk deplasmanda takımlarını yalnız bırakmamışlardı. Maçtan önce, iki kulübün başkanı yan yana tüm tribünleri dolaşarak iki takım taraftarlarına çiçek atarken, alkışlandılar.. İyi olan görüntülerin ilk bölümü buraya kadardı.

• Hafta içerisinde yapılan karşılıklı iyi niyet çabalarından sonra, Malatyaspor’un Elazığspor’la oynadığı maçların tarihinde ilk kez, gerginlikten uzak bir ortam nedeniyle, maçtan bir gün önce Elazığ’a gidip gecelemesine rağmen, Elazığ Atatürk Stadı’nda ev sahibi taraftar yoğunluğu arttıkça, küçük bir grup da olsa bazı Elazığ taraftarlarının, “Müslüm Gündüz” posterli, “Müslüm baba gol gol..” şeklinde Malatya’ya göndermeli tezahüratları nedeniyle maçtan önce Malatya tribünleri gerilmeye başlandı.

• Malatyaspor’un sahaya, geçtiğimiz hafta antrenmanda vefat eden Elazığspor’lu futbolcu Gökmen Yıldıran’a başsağlığı dileyen “Gökmen Ölmedi Kalbimizde.. Başımız Sağolsun” yazılı pankartla çıkmasını Elazığspor taraftarları uzun süre alkışladılar.. İyi olan görüntülerin ikinci ve son bölümü de bunlar oldu.

• Karşılaşmayı, Elazığ il yöneticilerinin yanı sıra Malatya’dan giden Vali Halil İbrahim Daşöz, Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da seyrettiler.

• Geçtiğimiz sezon düştüğü süper lige yükselmek için hayli iddialı bir kadro oluşturan ve yönetimin, teknik yönetimin çok iddialı açıklamalar yaptığı Malatyaspor’un daha ilk dakikalardan itibaren Elazığspor karşısındaki “perişan” durumu Malatyaspor taraftarlarını şoke etti. Defansta Recep “olağanüstü kötü” performans sergilerken, en rahat topları dahi rakip oyunculara kaptırıp gol pozisyonlarına neden olurken, defanstaki diğer isimler Şenol Yavaş ve Mehmet Budak da en kötüler arasında idiler. Orta sahada Hakan Söyler, sürekli top kaptırarak Malatyaspor’un ilk yarıda adeta sahadan silinmesine neden olan isimlerdi. Adının karıştığı olaya rağmen Malatyaspor yönetiminin büyük riske girerek takımda tuttuğu Çek oyuncu Senkerik, iki mutlak gol pozisyonunu değerlendiremezken, Malatyaspor’un bir pozisyonda penaltı itirazı vardı.

• Elazığspor’un ilk yarının uzatma dakikalarında gelen ilk golünün ardından atılan taşlarla Malatyaspor tribünündeki bir taraftar yaralandı ve saha içerisindeki ambulansa taşınarak tedavisi yapıldı. Elazığ tribününde de ev sahibi takım taraftarı bir kişi baygınlık geçirdi.

• İkinci yarının ilk dakikalarından itibaren ev sahibi Elazığspor’un yine üstün futbol sergilemesi Malatyaspor taraftarlarını çılgına çevirirken, ev sahibi takım taraftarlarının aleyhte tezahüratları da ortamı bir kez daha gerdi. Hikmet Karaman’ın ikinci yarıda yaptığı değişiklikler, Malatyaspor’u biraz olsun toparlarken, 3-0’lık skor, ancak 3-2’ye getirilebildi.

• Maçın son dakikalarına doğru, Elazığ’da 2 yıl önce de yaşanan ve Malatyaspor yönetiminin “önceden uyardık” demelerine rağmen önlem alınmadığı için tekrarlanan taşlı saldırı Malatyaspor tribününü karıştırdı. Bazı taraftarlar bu taşlarla yaralanırken, maç bitimiyle taraftarlar sahaya girdiler. Bu olaylar sırasında, Malatyaspor taraftarları kendi yöneticilerine hitaben "Taraftara sahip çık.." tezahüratları yapmaya başladılar. Bu tezahüratlar ve yaşanan olaylar, başkan Karadağ ve yöneticilerin, yaşanmakta olanlara sert tepkisine yolaçtı, camların bu sırada kırıldığı belirtildi. Protokol tribününde bunlar yaşanırken, sahada da polis ve özel güvenlikçilerle, Malatyaspor taraftarları ve basın mensupları arasında gerginlikler yaşandı. Bu arada, maçın hemen bitiminden sonra Elazığlı saha görevlilerinin, portatif kale direklerini sökme çabasına girişmeleri, ilk anda Malatyaspor taraftarlarının kale direklerini söktüğü şeklinde değerlendirildi.

• Malatyaspor taraftarları, maç bittikten yaklaşık 1 saat sonradan itibaren geniş güvenlik önlemleri altında staddan tahliye edilirken, Malatyaspor taraftarlarını taşıyan bazı araçların camlarının tamamen kırılmış olduğu gözlendi.

• Bu arada maç sonrasında değerlendirme yapan Elazığspor hocası Alaattin Tutaş, basın toplantısını bitirdikten sonra, bir basın mensubunun Malatyaspor’un pahalı futbolcuları bulunan pahalı bir takım olmasına karşın, Elazığspor’un genç kadrosuyla büyük başarı gösterdiği yolundaki değerlendirmelerine, “Bizim takımın tüm maliyeti neredeyse 900 milyar. Bu Malatyaspor’da bir futbolcunun maliyeti..” sözleriyle katıldı.

• Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, yedikleri gollerin bireysel hatalardan kaynaklandığını, ikinci yarıda iyi mücadele ettiklerini, 7-8 gol fırsatı yakaladıklarını ve değerlendiremediklerini söyledi. Özellikle defans blokunda “operasyon” sinyali veren Karaman, bu mevkideki bazı futbolcularla ilgili “çok olumsuz” düşündüğüne ilişkin sinyaller verirken, burnu kırıldığı için kadroya alınmayacağı belirtilen ancak son anda yedekler arasında yeralan Turgay’ın durumuna da değinerek, “Maç bitti. Defansa hiç yorum yapmıyorum. Turgay’ı boşuna almadığım ortaya çıktı. İsim vermiyorum, birkaç oyuncunun gerçek kimliği ortaya çıktı. Neyin ne olduğunu ben iyi biliyorum, önümüzdeki hafta herkes görecek. Oynamayan arkadaşlarımız var, onlara alternatifler olacak. Turgay’ı haybeye kadroya almadım. Hele yediğimiz bir üçüncü gol var, kimse kimseyi kandırmasın. Yediğimiz goller takım hatası değil, bireysel hatalar. ” dedi. Karaman, “Defans böyle hata yaparsa.. Fazla yorum yapmayacağım. Defansta özellikle çok hata yaptık. Alacağımız dersler var.”dedi. Toth’u milli takımdan geç döndüğü ve yorgun olduğu için kadroya almadığını belirten Karaman, “Rakibimiz ilk yarıda iyi top oynadı, kutlarız. Biz hatalıyız. Hatamızı da iyi bir tokat yiyerek gördük.” Hakemin yönetimi konusunda ise “Birkaç pozisyon var ama, biz gol attık da vermedi mi?” diye konuştu.

• Malatyaspor yönetiminin İstanbul kanadı Elazığ maçı sonrası dönmeyi planlamıştı. Ancak yönetimin İstanbul kanadı Elazığ maçının yenik kapatılması üzerine dönmeme kararı aldı. Yönetim, hafta içi durum değerlendirmesi yapacak.

FOTOĞRAFLAR: Savaş BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız