SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Garip Gece!

A- A+ PAYLAŞ

8. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları Malatya Etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi. Bu geceye katılmak için Malatya'ya gelen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, "coşkulu" geçen, havai fişeklerin patlatıldığı bu programdan sonra da, İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren ve ailesi etkinliğin yapıldığı İnönü Stadı'nın çok yakınındaki Tandoğan Mahallesi'nde oturan Necdet Yıldırım'ın evine taziye ziyaretinde bulundular. Bu arada İnönü Stadı'ndaki etkinliğin son bölümünde ödül vermek üzere sahneye davet edilen AKP milletvekili Ömer Faruk Öz'ün, bakan ve diğer milletvekilleri ile katılan protokolla birlikte sahneye çıkmaması dikkat çekti.

KENT GEZİSİ..
Fethullah Gülen Cemaati'nin yurt dışındaki Türk okullarında okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe müzik ve gösterilerini sergilemelerine yönelik etkinliğin gündüz bölümünde, konuk öğrenciler TIR üzerinde ve bir konvoy eşliğinde Malatya kent merkezinde gezdirildi.

Malatya İnönü Stadı’nda 20.30'da başlayan etkinliğe ise Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Malatya Valisi Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mehmet Şahin ve Ömer Faruk Öz, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

8. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları Malatya Etkinliği’nde 22 ülkeden 60 çocuk şarkı, şiir, dans ve orta oyunuyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Etkinlikte dünyaya barış mesajı da verildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, “Bizler burada sevginin ve barışın dilini konuşmak için bir aradayız. Ne yazık ki İskenderun ve Akdeniz de iki gün önce meydana gelen acı olaylar hepimizi tarifsiz bir yasa boğdu. 6 gencecik insanımız terör örgütü tarafından İskenderun’da şehit edildi. Gazze’ye insani yardım malzemesi götürmek için yola çıkan yardım gönüllülerinin üzerine uluslar arası sularda terör estirenler tarafından kurşunlar yağdırıldı. Her iki olayda da hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Tarih boyunca en uzun süre kuşatma altında kalmış bölge olan Gazze’ye ilaç ve yardım malzemesi taşıyan barış gemisine İsrail’in düzenlediği hain saldırıyı lanetliyoruz. Hukuku hiçe sayan İsrail’in saldırısı yalnızca barış gönüllülerine değil tüm insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu mukaddes davada şehit olanlara tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Hepinizin dikkatle takip ettiğine inandığım bu olaylarda Türkiye’nin haklılığı ve barıştan yana tutumu çok açıktır. Biz millet olarak tarih boyunca kimsenin hakkını, hukukunu çiğnemedik. İnsan haklarına ve evrensel hukuka her zaman saygılı olduk. Bu medeniyetin, bu tarihin evlatları olarak bu günde haklı ve doğru politikalarımızı tüm dünyada kararlılıkla sürdürüyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada Türkiye bu coğrafyada ve tüm dünyada barışın temsilcisi olmaya devam edecektir. İnanıyorum ki dünyanın dört bir yanından barışın ve sevginin dilini konuşmak için bir araya gelen bizler, sevgili çocuklarımız bugün burada kurşun sıkan ellere Türkçe, dur diyeceğiz. Dostluk, sevgi ve kardeşlikle aynı dili konuşarak, en anlamlı mesajı bizler vereceğiz” dedi.

8. Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları Malatya Etkinliği’nin sonunda etkinliğe katılan 60 öğrenciye hediyeler verildi.

Etkinliğin sonunda toplu fotoğraf çektirilirken, havai fişek gösterisi de yapıldı.

VEKİLİN TEPKİSİ..
Protokol üyeleri sahneye davet edildiğinde ise AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz tepki göstererek, sahneye gitmedi.

Bakan ve milletvekilleri Öznur Çalık ile Mehmet Şahin'in yanı sıra protokol mensupları, bu etkinlikten çıktıktan sonra İnönü Stadı'na çok yakın olan Tandoğan Mahallesi'ne giderek, İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren Necdet Yıldırım'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundular.

AKP'nin diğer milletvekili Öz ise, bakan ve beraberindekilerin taziye ziyaretini tamamlayıp ayrılmalarından bir süre sonra gelerek, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız