SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Gece Yarısı "ACİL"!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:29:27
Bir Gece Yarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'ndeki kayıt memurlarının yerinden ayrılması, acile gelen hastanın kısa süreli mağdur olmasına neden oldu. 

Cumartesi gecesi saat 23.15 sıralarında yaşanan olayda, daha önce by-pass olan ve yüksek şekeri bulunan N. Y., rahatsızlanınca yakınları tarafından Malatya Devlet Hastanesi'nin acil servisine kaldırıldı. Hasta yakınları ilk olarak 'Acil Kayıt' kısmına giderken,  burada kimsenin olmadığını görünce doktorların muayene yaptığı acil hasta kabinlerinin olduğu yere gittiler. İddiaya göre acilde görevli memur, hasta yakınlarına hitaben "Kayıtlar burada yapılmıyor. Acil girişinin olduğu yerdeki kayıt kısmına gidilmesi gerekmektedir." dedi. Acil doktoru ise, "Hastanın kaydı yapılmadan herhangi bir tahlil kağıdı düzenleyemeyiz. Bu nedenle hastanın kayıt kısmından girişinin yapılması gerekiyor." ifadelerini kullandı. Tekrar kayıt kısmına giden hasta yakınları, görevlilerin halen yerinde olmadığını görünce, çaresizlik içinde 112 Acil Servis'i arayarak, durumu anlatıp yardım istediler. 112 Acil görevlisi ise bir şey yapamayacaklarını, hastanın durumunun acil olması halinde kayıt yapılmaksızın müdahalenin zorunlu olduğunu ifade etti.

Hasta yakınlarından biri görevlilerin yerinde olmadığını belgelemek için cep telefonu ile fotoğraf çekerken, bu kez hastanenin güvenlik görevlisi gelerek fotoğraf çekmenin yasak olduğunu söyleyip engellemeye çalıştı. Durumdan gerek hastane yönetiminin haberdar edilmesi, gerekse fotoğraf çekildiğinin fark edilmesi üzerine, kabinlerin olduğu yerde geçici kayıt merkezi oluşturularak hastanın girişi yapıldı ve tıbbi müdahale başladı. 'Acil Kayıt'ta görevli memurların ise niçin yerlerinde olmadığı öğrenilemedi. 

Fotoğraflar: 1) Acil kayıt kısmında kimse yokken 2) Acile kaldırılan hasta N.Y.

Kaynak : Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız