SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Gelenek ve Gülen Çocuklar'

0
Güncellendi - 2018-08-18 02:26:46
'Bir Gelenek ve Gülen Çocuklar'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Malatya İl Müftülüğü tarafından çocukların yaz tatilini etkin ve verimli geçirmeleri adına başlatılan  "Geleneksel Sokak Oyunları" etkinliği son programını Kiltepe Cami Yaz Kuran Kursundaki çocuklarla gerçekleştirdi.

Şimdiye kadar yaklaşık 1500 kişiye bu oyunları ulaştıran Malatya Kent Konseyi’ne hem çocuklar hem de aileleri teşekkürlerini ifade ettiler ve bu etkinliğin Malatya’nın her yerine ulaştırılması talebinde bulundular.

Sanal Ortamda Tehlike Altında Olan Bir Nesil

Kiltepe Mahallesinde düzenlenen program da konuşan Kuran Kursu görevlisi Recep Dağ,  çocukların birbirleriyle iletişim içinde olmasını sağlayan, sosyal aktivite gerçekleştirmelerine imkân veren, sokak oyunları etkinliğinin günümüz için değerli bir amaç taşıdığını dile getirdi.

Dağ, bu etkinliklerin öğrencilerin moral ve motivasyonlarının artması açısından önemli olduğunu belirterek etkinliği düzenleyen Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

Çocuklara geleneksel oyunları hatırlatmak ve oynamaları için imkân yaratmak amacıyla düzenlenen programda çocuklar doyasıya eğlendiler. Yakan top, Topaç, İstop gibi oyunların oynandığı program sonunda oyuncaklar çocuklara hediye olarak verildi.

Sokak oyunları programı etkinliğine katılan çocuklar doyasıya bir gün yaşadıklarını belirterek kendilerine bu imkânı tanıyan Kent Konseyi genel Sekreterliğine teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız