SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Genel Başkan ve Açıklamaları..

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı A. Kadir Akgül, Halk Bankası'nda 50 yılda esnafın kullandığı kredinin 60 katrilyon lira tutarında olduğunu ve geri dönmeyen paranın ise 10 trilyon lira seviyesinde kaldığını söyleyerek, "Bizim esnaf ve sanatkarımız çok namusludur" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı A. Kadir Akgül, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Malatya Bölge Birliği'nin Esnaf Sarayı'nda yapılan genel kuruluna katıldı. Çok sayıda bölge ve il kooperatif başkanlarının katıldığı genel kurulda konuşan Akgül, yapılan uzun çalışmalar sonucunda bu yıl bütçeye esnaf kredileri için 600 trilyon lira ek bütçe konulduğunu belirtti.

Halk Bankası'ndaki yönetimle ilgili sıkıntılarını dile getiren Akgül, "Halk Bankası'nın bundan 1 ay önceki durumundan çok şikayetçiydim. Eskiden Halk Bankası genel müdürü ile görüşebilmek için en az 15 gün önceden randevu talebinde bulunuyordum. Lütfedip kabul ederseler, gidiyorduk, derdimizi anlatana kadar zaten hiçbir şey çözmüyorlardı. Şimdi Halk Bankası'nın genel müdürü, yönetim kurulu kim olursa olsun, eğer bir hafta ben oraya gidiyorsam, öteki hafta onları merkeze çağırıyorum. Halk Bankası geçen yıl ki 600 trilyonluk karının 470 trilyon lirasını esnaftan elde etti. Kusura bakmasınlar en büyük müşterileri benim, benden başkada müşterileri yoktur. Halk Bankası'nda 7 tane genel müdür vardı. Murahhas üyeleri de müdürdü, yönetim kurulu üyesi de müdürdü. Doğru dürüst muhatap bulamıyorduk. Allah'a çok şükür bir genel kurul yaptılar, tamamen ortak yönetiminden ayırıp, yeni bir yönetim kurulu oluşturuldu. Bir genel müdür atadılar dışardan. Çok güzel, işlerimiz iyi gidecek dedik. Hemen Başbakanımızı arayıp randevu talep ettik ve 10 gün önce görüştük. 'Sayın Başbakanım nasıl bir genel müdür atadınız, tanıyor muyuz, tanımıyor muyuz' dedim. Sayın Başbakanımız, 'hiç merak etme, pırıl pırıl. Ben gerekli talimatı da verdim. Sözünüzden çıkmaz, gerekeni yapar' dedi. Allah'ın takdiri, yeni genel müdür daha bismillah deyip masasına oturmadan, hastalandı. Hastalığı da kötü çıktı ve istifa etmek zorunda kaldı. Bugün yarın bir genel müdür daha aranıyor, bulunacak. Hiç olmazsa bir muhatabımız olacak" şeklinde konuştu.

Akgül, "Esnaf ve sanatkarımız çok namusludur, 50 yıldan beri krizlerden dolayı Halk Bankası'na ödemediği para 10 trilyon lira. Ben 50 yıldan beri 35-40 milyar dolar, yani 60 katrilyon lira para kullandırmışım, bunun 10 trilyon lira gibi çok komik bir bölümü dönmemiş" dedi.

Esnaf ve sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı A. Kadir Akgül, kooperatif başkanlarına da bazı uyarılarda bulunarak, "Sivil toplum kuruluşları düzgün çalışsın, bu ülkeye hiç bir şey olmaz. Ama bugüne kadar kimse düzgün çalıştım demesin. Biz evimizde bir çay istiyorsak, ikinci çayı istediğimizde 'Kalk kendin al' diyorlar. Ama bizim kooperatif başkanı arkadaşlarımız karşısındaki sekreterlerden 15 tane çay istese yine gelir. Bu yerlerin kıymetini iyi bilelim. Her türlü imkan var. İyide para alıyoruz, arabamız iyi. Bunların karşılığını vermemiz lazım. Bir kooperatif başkanının bir ortak geldiğinde kağıda imza atması ile işi bitmemelidir" şeklinde konuştu.

Bu arada, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Malatya Bölge Birliği'nin yönetimi için tek liste sunuldu. Eski başkan İsmet Bayram'ın tekrar aday olduğu genel kurulda yönetim kurulu için ise Abuzer Aslantürk, Ali Evren, Fikret Çelik, Orhan Demirtürkoğlu, Şahap Malak ve Fevzi Doğan aday gösterildi.

Genel kurul sonrasında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'ne teşekkür belgesi veren Akgül'e kayısı ve hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

FOTOĞRAF: (Soldan Sağa) Adıyaman-Gölbaşı ESKKK Başkanı, Malatya ESKKK Başkanı Ali Evren, ESKKK Genel Başkanı A.Kadir Akgül ve Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız