SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Gözümüz Her Zaman Alt Yapıda Olacak"

0
Güncellendi - 2017-11-04 01:23:34
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Erol Bulut, altyapıya önem vermeleri gerektiğini ifade ederek, “Altyapında antrenmanımıza her gün 3 futbolcu geliyor. Bizim her zaman bir gözümüz altyapıda olacak” dedi.

Bulut, altyapıdan her gün 3 sporcunun A takımın antrenmanında yer aldığını kaydederek, “Zaman zaman değiştiriyoruz Furkan oluyor, Fatih oluyor. Ferhat var, Burak var. Bu sporcuların hepsini zaman zaman antrenmana alıyoruz. Yapacağımız antrenmana göre de elimizdeki sayı önemli, 22 futbolcu elimde olduğunda 10’a 10 taktik çalışma yaptırmak istediğimde 2 kişiyi dışarıda bırakmak yanlış olur. O yüzden ona göre altyapıdan ihtiyacımız olan mevkie göre futbolcu alıp hem onları görmüş olup hem de onlar kendilerini antrenmanlarda geliştirmiş oluyorlar. Bu şekilde de devam edecek. Bizim her zaman bir gözümüz altyapıda olacak. Sonuçta her zaman para vererek futbolcu alamazsınız, ne kadar pahalı olduğunu biliyorsunuz. Futbolcular gittikçe pahalılaşıyor, o nedenle altyapıya kesinlikle önem vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Altyapıdan gelen futbolculara önemli tavsiyelerde bulunan Bulut, “Altyapıdaki futbolcularımızda yukarıya geldikleri zaman oradaki olayın önemini daha hızlı kavramalılar. İki üç kere antrenmana gelip, ‘ben A takım futbolcusuyum’ havasına girmemeleri lazım. Bizim futbolcularımıza söylemiyorum ama yaşadım. Eski dönemlerde yaşadım. O yüzden her zaman çalışmaya ve kendilerini geliştirmeye açık olmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur’da deplasmanda karşılaştıkları Ofspor maçına U21 takımının futbolcusu Ferhat Canlı ile başlamak istediğini ancak bunu gerçekleştiremediklerini anlatan Bulut, “Ferhat kırmızı kart cezalısı olduğundan dolayı kadroya alamadık. Furkan’ı ilk 11’de başlattık. Ferhat’ı da ilk 11’de başlatmak istedik ama olmadı” dedi.

Bulut, ülkede her yıl bir iki futbolcunun altyapıdan çıktığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Altyapı imkanlarımız Türkiye genelinde çok iyi olmadığından dolayı ve hocalarımızın da kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Hocalarımız bazen olduğu yerde sayıyor, o da yeterli değil. Bir hoca her gün kendisini geliştirebilir. Bende kendimi geliştirmek zorundayım. Futbol gün geçtikçe hızlanıyor ve değişiyor. O yüzden altyapıdaki hocalarımızda, oyunculara neler verebileceklerini bilmeleri gerekiyor. Bunun yanında ne çalışmaları gerektiğini bilmeliler. Onlar kendilerini geliştirirse, daha doğrusu biz kendimizi geliştirirsek, futbolcuları da o kadar iyi geliştirmiş oluruz.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Huseyin (6 yıl önce)
    Hadi hocam su basaksehiride alt edersen buyuk yol katedececeksin
    0
    0
    Yanıtla
  • HAD (6 yıl önce)
    Her hoca çalıştığı her takımda bir oýuncu keşfetse milli takım bugün yaşadıklarını ýaşamaz. Türk futbolunun Erol hocalara ihtiyacı var.
    0
    0
    Yanıtla