SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Gün Hepimiz Yaşlanacağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:01:13
A- A+ PAYLAŞ
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ve beraberindekiler, Yaşlılar Haftası dolayısı ile Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, İstiklal Marşı okudular. 
 
Bozkurt, yaptığı konuşmada, "Her insan için değişik anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız; geçmiş ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır.
 
Yaşlılık dönemi saygı ve sevgi gerektiren bir dönemdir. Bu, hem görevimiz hem de borcumuzdur. Yaşlılarımızın toplumla bütünleşmesi, hayata katılımının sağlanması gerekir. Ömrünü topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanlarımızın, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Ailelerinden ve çocuklarından bu hizmeti çeşitli nedenlerle alamayanlara da bu hizmeti, imkânlar ölçüsünde devletimiz “sosyal
devlet” ilkesi çerçevesinde sunmalıdır." ifadelerini kullandı. 
 
Bozkurt konuşmasının devamında, " Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu hizmetleri; Huzurevleri, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri, Özel Huzurevleri ve Özel Bakım Merkezleri aracılığıyla yaşlıya saygı çerçevesinde, hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırarak sürdürmektedir.
 
Ancak devletimizin bu çalışmaları, yaşlılarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda tek başına yeterli değildir.
 
Toplumda bu bilincin yerleşmesi ile yani bugüne kadar olduğu gibi gönüllü kuruluşlarımızın ve yurttaşlarımızın katkıları ile yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabiliriz. Yaşlılarımıza ve onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve vatandaşlık görevimizdir.
 
Bu vesileyle, 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan "Yaşlılar Haftasını" bazen istemeden ihmal ettiğimiz büyüklerimizi ziyaret ederek gönüllerini almak için bir fırsat değerlendirmeliyiz. Unutmayalım ki bir gün hepimiz yaşlanacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ; 'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur.' demiştir.
 
Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılar Haftasını kutluyor, minnet ve şükran duygularımla yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler geçirmelerini temenni ediyorum. " diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız