SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Gün İçin Doktor'

0
Güncellendi - 2016-04-22 18:34:38
'Bir Gün İçin Doktor'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’nde ‘Bir Gün İçin Doktor’ etkinliği gerçekleştirildi.

Bir Gün İçin Doktor etkinliği kapsamında Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Yeşilyurt Belediyesi eski Başkanı Mehmet Kavuk, müdürler, hastane personeli ve öğrenciler katıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, töreni anlamlı bulduğunu belirtti. Hastanenin hayırsever İş adamı Mahmut Çalık tarafından yapıldığını anımsatan Babahanoğlu, hastaneye yeni ek bina inşa edileceğini belirtti. Babahanoğlu, yapılacak tesis ile hastanenin şehirdeki sağlık hizmeti yükünü biraz daha üstleneceğini kaydetti.

Yeşilyurt bölgesindeki 36 öğrencinin 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla Bir Gün İçin Doktor etkinliği çerçevesinde hastanede ağırlandığını söyleyen Babahanoğlu, “Öğrenciler etkinlik kapsamında hastaneyi gezdiler. Medeni cesaretlerini sınadılar hem de sağlık alanında neler yapıldığını gördüler” şeklinde konuştu.

Hasan Çalık Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Cumali Alan ise etkinlik ve hastane hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin bir günlük hastane ziyaretlerinde önemli bilgiler edindiğini söyleyen Alan, “Hastane ve sağlık çalışanlarının verdiği hizmetlere ilişkin bir farkındalık oluşturmak, öğrencilerin şimdiden insan anatomisi hakkında küçük de olsa bilgi almalarını sağlamayı amaçladık. Hastanemizde sabahtan itibaren 36 çocuğu ağırladık. Bilgisayarlı tomografi bölümünden başlayarak kulak burun boğaz, kardiyoloji gibi bölümleri gezdik” diye konuştu.

Etkinlik sonunda Kaymakam Babahanoğlu, hastaneyi gezen öğrencilere sertifika verdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • halil emre can (7 yıl önce)
    umarım bu cocuklar doktor olmaya heves edip, hayatlarını yakmazlar
    0
    0
    Yanıtla