SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Günde 68 Yangın!

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:54:48
Bir Günde 68 Yangın!
A- A+ PAYLAŞ

Aşırı sıcaklar nedeniyle Malatya genelinde yoğun bir şekilde yangın olayları meydana gelirken, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır koordinasyonunda başta İtfaiye Dairesi olmak üzere Büyükşehir Belediyesi teyakkuza geçti.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, 25 Temmuz Cumartesi günü ağırlığı kırsalda olmak üzere meydana gelen 68 yangına Büyükşehir İtfaiyesi tarafından müdahale edildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Cumartesi günü Yazıhan’da ev, cami, ahır, Arapgir’de ev, bahçe, Hekimhan’da ot, minibüs, Darende’de ot, bahçe, Yeşilyurt’ta saman, Battalgazi’de araç üzerinde saman, Kurşunlu’da bahçe ve  ekin yangınlarına müdahale ederek, söndürdü.

25 Temmuz Cumartesi günü Malatya genelinde yoğun yangın ihbarlarının gelmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır koordinasyonunda büyükşehir ekipleri teyakkuza geçti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra, Yol Asfalt Daire Başkanlığı, MASKİ Kırsaldan Sorumlu Daire Başkanlığı, Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ve Tesisler Müdürlüğü ekipleri de İtfaiye Daire Başkanlığı’na destek olarak yönlendirildi. Koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar neticesinde yangınlar kontrol altına alınırken, herhangi bir can kaybının olmaması teselli nedeni oldu. Hekimlan’da çıkan yangınların söndürülmesine Hekimhan Belediyesine ait iş makinaları da destek verdi. Şehir genelinde meydana gelen yangınlar kontrol altına alındıktan sonra gece boyu soğutma çalışmaları yapılırken, tedbir amaçlı arazide araçlar hazır bekletildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 25 Temmuz Cumartesi günü Malatya genelinde çıkan yangınlara toplamda 52 araç ve 200 personelle müdahale etti. Yangınların tamamı söndürülürken, yangınlarda maddi hasar meydana geldi.

Hafta sonunda çıkan yangınların boş arazilere atılan cam parçaları, söndürülmeden atılan sigara izmaritleri ile vatandaşların bahçelerini yabancı otlardan temizlemek için kontrollü başlattıkları doğal yangınların sebep olduğu düşünülürken, havaların aşırı sıcaklığından dolayı vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Havaların sıcaklığından dolayı il genelindeki otların kuruduğu, bu otların cam parçaları sayesinde alev alabileceği hatırlatılarak; cam parçalarının toplanması, kuru otların bulunduğu alanlarda sigara içilmemesi, çocukların ateşle oynamamaları ve kontrollü de olsa ateş yakılmaması uyarısında bulunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız