SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Hafta Bile Yeterli Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Müftülük ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenen "Sevgili Peygamberimiz" konulu bilgi yarışmasının finali yapıldı.

Malatya Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmaya; İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mahmut Berk ve Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mahmut Berk, "Lise ve dengi okullarımızda bu anlamlı yarışmaya katılan öğrencilerimize, onları yetiştiren öğretmenlerimize ve yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizi yaratan fıtrata uygun bir yaşam tarzıyla yaşamamız için zaman zaman elçiler, peygamberler gönderilmiştir. Bütün insani değerlerin yok edildiği, sosyal hayattan ve merhametten eser kalmadığı, kız çocuklarının bir utanç vesilesi sayıldığı bir dönemde rahmet Peygamberi Hz. Muhammed gönderildi. Dünyaya geldiğinde birçok harikulade haller meydana geldi" dedi.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise "14-20 Nisan tarihleri arası Diyanet İşleri Başkanlığımızın almış olduğu bir karar doğrultusundan 1989 yılından beri Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanmaktadır. Önceleri sadece Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği gece kutlanıyor idi. 1989 yılından beri bir geceye Peygamber Efendimizi sığdırmak mümkün olmadığından bunu 1 haftaya çıkardılar. Aslında bir hafta bile yeterli değil" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışmanın finali yapıldı. Finalde; Özel Malatya Koleji, Yeşiltepe Lisesi, Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kernek Anadolu Lisesi yarıştı. Finalde sorulan 20 sorunun ardından Özel Malatya Koleji ile Kernek Anadolu Lisesi 190 puan alarak, birincilik için yarıştı. Yedek soruların devreye girdiği finalde Özel Malatya Koleji birinci oldu. Finalde, Kernek Anadolu Lisesi ikinci, Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi üçüncü, Yeşiltepe Lisesi ise dördüncü oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız