SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Hafta Kaldı'

A- A+ PAYLAŞ

SSK ve Bağ-Kur prim borcu olan işveren ve sigortalılardan prim affından yararlanmak isteyenlerin başvurusu için bir hafta süreleri kaldı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Malatya İl Müdürü Metin Sümer, bugüne kadar Malatya'da 3 bin 761 kişinin yapılandırmadan faydalandığını belirterek, "İlimizde SSK ve Bağ-Kur sigortalısı olarak 18 bin 930 kişiden 185 milyon YTL alacağımız bulunmaktadır. Bugüne kadar 3 bin 761 kişi başvuru yaptı ve 41 milyon YTL taahhüt altına aldık" dedi.

28 Temmuz tarihinde uygulamanın sona ereceğini kaydeden Sümer, "SSK ve Bağ-Kur borçlarındaki yapılandırmada son bir haftaya girildi. Bu sürenin uzatılması gibi bir durum söz konusu değildir. Borçlar başvuru tarihini takip eden 1 ay içinde, prim aslının ödenmesi halinde gecikme zammının yüzde 85'i, 12 aya kadar taksitle ödenmesi halinde gecikme zammının yüzde 55'i, 24 aya kadar taksitle ödenmesi halinde de gecikme zammının yüzde 30'u terkin edilecektir. Taksitle ödemelerde vade farkı alınmayacak, teminat aranmayacak ve mevcut hacizler ilk ödemeden sonra kaldırılacaktır" ifadelerine yer verdi.

Sümer, işverenlerin SSK borçlarını ödemeleri halinde istihdam paketiyle getirilen prim indirim avantajlarından da yararlanabileceklerini belirterek, "Bağ-Kur sigortalılarından, prim borçları nedeniyle yaşlılık aylığı bağlanmayanlara, kredi almak suretiyle birikmiş prim borçlarını ödeyerek, aylıklarının bağlanmasını sağlamak amacıyla kurumumuz ile Halk Bankası arasında protokol yapılmıştır. Bugüne kadar ki borç yapılandırmalarındaki en yüksek indirimin uygulandığı bu imkandan yararlanmak için tüm borçlu SSK ve Bağ-Kur'lu vatandaşlarımızı son güne kalmadan İl Müdürlüğümüze müracaat etmelerini bekliyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız