SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Hayal Kırıklığı Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:24:23
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya E Tipi Cezaevi'ne yaptığı ziyaret sırasında görüştüğü Türkiye İslami Hareket- Malatyalılar Grubu Davası'nda hükümlü Zekeriya Şengöz ile bir kez daha görüştüğünü belirterek, "28 Şubat'ın mağdur ettiği bu insanların yeniden yargılanmaları konusunda kamuoyunda bir beklenti oluşmuştu. Ancak biliyorsunuz ki demokratikleşme paketi bu noktada da boş çıktı" dedi. Ağbaba, bu durumun Şengöz'de 'hayal kırıklığı' yarattığını gözlemlediğini söyledi. 

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile birlikte dün Malatya E Tipi Cezaevi'ni ziyaret ederek aralarında Zekeriya Şengöz, BDP Malatya İl Başkanı, KESK üyesi sendikacılar ve öğrencilerin olduğu tutuklu ve hükümlülerle görüşerek sohbet eden ve sorunlarını dinleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ziyaret sonrası partisinin il örgütünde bir basın toplantısı düzenledi.

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve Battalgazi İlçe Başkanı Vahap Ayzabar'ın da katıldığı toplantıda cezaevlerinin durumuna ilişkin bilgi veren Veli Ağbaba,"Cezaevlerinde insani sorunlar dağ gibi birikmiş durumda. AKP hükümetlerinin  AKP hükümetinin açmakla övündüğü, AKP milletvekillerinin yatırım diye lanse ettiği sayıları her geçen gün artan sorunları büyüyen cezaevleri gerçeği var. Bütün cezaevlerinde yogunluk var" diye konuştu.

Malatya E Tipi Cezaevi'nin de yaşanan sorunlardan nasibini aldığını söyleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Cezaevi'nde cezaevi kapasitesinin çok üzerinde mahkum ve tutuklu bulunduğunu ifade ederek bu durumun cezaevindeki insanların insanlık onuruna yakışmayan bir ortamda yaşamasına yol açtığını söyledi. 

‘Kadınlara çıplak arama yapılıyor’

AKP Hükümeti'nin cezaevlerinde kadınlara çıplak arama yaptığını belirten Ağbaba, "Maalesef bugün kadına saygısı olduğunu söyleyen her fırsatta türban mağduriyeti üzerinden ekmek yemeye çalışan AKP hükümeti cezaevlerinde kadınlara çıplak arama, ince arama yapıyor. Sadece mahkumlara değil, mahkum ailelerinin kadınlarını rencide edecek arama yapıyor. Cezaevlerinde kadınlara reva görülen bu tutum AKP’nin gerçek yüzünü, kadına bakış açısını çok net gösteriyor" diye konuştu. 

Malatya Cezaevi ziyaretinde çok sayıda mahkum ve tutuklu ile görüştüklerini, bunlar arasında Türkiye İslami Hareket - Malatyalılar Grubu Davası'ndan yaklaşık 8 yıldır cezaevinde yatan Zekeriya Şengöz ve BDP Malatya İl Başkanı Gaffar Yakın'ın da bulunduğunu söyleyen Ağbaba, mahkum ve tutukluları ziyaret etme konusunda hiç bir zaman siyasal düşünce ayrımı yapmadıklarını söyledi. Ağbaba "Tunceli Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Aygün ile birlikte cezaevi ziyaretimizde 28 Şubat davasının Malatya Mağduru Sayın Zekeriya Şengöz’ü bir kez daha ziyaret ettik. Tabi BDP İl Başkanı Sayın Gaffar Bayram’ı da ziyaret ettik. Cezaevi ziyaretlerimizde biz gözümüzün önüne bir perde kapatıp kim olduğuna ne olduğuna hangi davadan yargılandığına bakmıyoruz. Haksızlığa uğramışsa, zulme uğramışsa gidip dinliyoruz ve görüşüyoruz" dedi. 

"Sayın Zekeriya Şengöz'de hayal kırıklığı gözlemledim" 

Yeni Malatya Muhabiri'nin "Zekeriya Şengöz ile geçtiğimiz yıl yaptığınız ilk ziyaret sonrasında bu davanın iki mahkumunun mağduriyetini Türkiye gündemine taşımıştınız. Sizin ziyaretinize ilişkin bir söyleşinin malatyahaber.com'da yayınlanmasından sonra bu isimlerin davasında "yargılanmanın yenilenmesi" beklentisi doğmuş, hatta bu mağduriyet Başbakan Erdoğan'a kadar iletilmişti. Ancak herhangi bir gelişme olmadı. Bu konuda olumlu bir gelişme olmaması Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur'u nasıl etkilemiş görünüyor?" şeklindeki sorusu üzerine ise şöyle konuştu: "Tabi Zekeriya Şengöz’ü ziyaretimizde şunu gözlemledik. Hayal kırıklığı var. 28 Şubat mağdurlarıyla ilgili bir yasa çıkartılacaktı. Yeniden yargılanmaları konusunda kamuoyunda bir beklenti oluşmuştu ancak biliyorsunuz ki demokratikleşme paketi bu noktada da boş çıktı. Paketten bu yönde bir şey çıkmadı. Zekeriya Şengöz’ün tabii ki cezaevi koşullarını da gözlemedik bir kez daha. Onlarda bu noktada büyük bir hayal kırıklığı gözlemledik. Türkiye’de daha dün 28 Şubat nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen hükümet maalesef artık başımıza zalim kesildi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bu kadar çok siyasi davanın açıldığı bir dönem olmamıştır. Türkiye’de artık kendine muhalif herkesi artık cezaevine atan bir iktidar var. AKP Kenan Evren’e rahmet okutuyor" 

Haber - Fotoğraf: Güler HAZAR- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız