SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Hedef Koyun'

A- A+ PAYLAŞ

Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Psikoloğu Doç. Dr. Hasan Yılmaz, üniversite sınavını önce adayların beyinlerinde kazanmaları gerektiğini belirtip, "Hedefi olan insan başarılı olur" dedi.

Belediye Konferans Salonu'nda, Final Dergisi Dershaneleri'nin organizesi ile üniversite adayı öğrencilere motivasyon konulu konferans verildi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Final Dergisi Dershaneleri kurucularından İlyas Zengin, sınavı kazanmanın güven meselesi olduğuna dikkat çekerek, "Bir soru 7 bin kişiyi elemeye bedel. Ona göre hazırlıklarınızı yapın. Daha 3 ay var çalışırız demeyin. Sistemli çalışınız" dedi.

Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Psikologu Doç. Dr. Hasan Yılmaz, motivasyon konulu konferansında, üniversite sınavını önce adayların beyinlerinde kazanmaları gerektiğini belirtip, "Hedefi olan insan başarılı olur. Kendinize bir hedef koyun ve ona göre çalışın" dedi.
Sadece zeki olanların sınavı kazanmadığına dikkat çeken Yılmaz, "Eğer zeki olanlar alınsa, bir zeka testi yapılıp, ona göre üniversitelere öğrenci alınırdı" ifadelerini kullandı.

"İnat eden, vazgeçmeyen ve ısrar eden kazanıyor. Hedefi olan insanlar başarılı oluyor" diyen Doç. Dr. Hasan Yılmaz, "Eğer deneme sınavlarında başarısız oluyorsanız, oturup düşününüz. Ben nerede yanlış yaptım. Sorun neredeyse çözmeniz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Üniversite okumayı sadece meslek edinmek olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Kimi öğrenci diyor ki, babam zengin. Onun koltuğuna otururum. Üniversite okumama gerek yok diyorlar. Ben de diyorum ki, babanın masasına otur ancak diploman da arkada asılı olursa kendine daha güvenerek baba mesleğini sürdürürsün. Kızlar ise, bir zengin koca bulurum, parasını yerim diye düşünebilir. Ancak bu kız ileride boynunu bükerek bey şu kadar para ver ki şunu alayım der. Halbuki üniversite diploması olsa, daha dik durur" yorumunu yaptı.

Okumanın önemini de vurgulayan Doç. Dr. Yılmaz özetle şöyle dile getirdi:

"Hızlı ve doğru okuyan hep bir adım öndedir. Okuma test çözümünde insana beceri kazandırır. Okuyun da ne okursanız okuyun. Yeter ki okuyun. Okuyanın Türkçesi de iyi olur. Her ay bir kitap okumayı kendinizi alıştırın."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız