SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir İhale de İncelemedeymiş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin “ihalelerin şeffaf” olduğu iddialarına karşın, kamuoyunda duyulmayan bir ihaleyi de hafta başında gerçekleştirdiği, Temizlik ihalesine giren ve olayların nedeni gösterilen şirketin en düşük teklifi verdiği öğrenildi.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın, geçtiğimiz Cuma günü yapılması gerekiyorken, bugüne kadar ihaleleri alan belediye bünyesindeki Esenlik Şirketi dışında, İstanbul orijinli bir firmanın da girmesi nedeniyle meydana gelen olaylar yüzünden iptal edilen ihalenin ardından yaptığı açıklamalardaki, “şeffaflık” iddiasına karşın, Malatya Belediyesi’nin tüm önemli ihaleleri, bu dönemde kamuoyunun bilgisi dışında yaptığına ilişkin bir örnek daha ortaya çıktı.

Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü emrinde çalıştırılan 160 işçiyle ilgili, hizmet alım ihalesinin 10 Ocak Pazartesi günü belediyede yapıldığı, bu ihaleye temizlik ihalesiyle de gündeme gelen İstanbul orijinli Akmercan adlı şirket ile bu işi halen yapmakta olan Malatya orijinli Enkay şirketinin teklif verdikleri, düşük teklif veren Akmercan grubunun bu teklifi ile ilgili değerlendirmenin halen İhale Komisyonu tarafından sürdürüldüğü öğrenildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu konudaki sorular üzerine “İhale, şu an inceleme halindedir. Komisyon fiyatları çok düşük bulduğu için incelemeye almıştır. Yönetim olarak belediyenin haklarını korumak için çok hassasız. Elbetteki düşük teklif vereni tercih edeceğiz. Ama bunun nasıl gerçekleştirileceğini öğrenmek hakkımız.”diye konuştu.

Malatya Belediyesi’nde, Ahmet Çakır’ın belediye başkanlığı görevine getirilmesinden sonra, göreve getirilen 5 belediye başkan yardımcısından 3’ünün daha önce İstanbul’un çeşitli ilçe belediyelerinde görev yapmış olmalarının ardından, Malatya’daki bazı ihalelerin şartnamelerinde düzenlemeler yapıldığı ve böylece özellikle İstanbul orijinli firmaların ilgisinin Malatya’ya yöneltildiği öne sürülüyor.

Malatya Belediyesi bünyesindeki çeşitli kuruluşların hizmet alımı ile ilgili işlerin tamamına yakını, yine belediye bünyesindeki Esenlik ya da Fuarcılık şirketleri tarafından ihaleyle alınırken, son ihalelerde hep bu şirketler dışındaki bazı şirketler gündeme geliyor. Bu da, belediye ihalelerinin özellikle belediye şirketleri dışındakilere verilmesine yönelik faaliyet iddialarını destekliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız