SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir ihale Yapmışlar Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:38
Bir ihale Yapmışlar Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Sivas Caddesi üzerinde bulunan ve Battalgazi Belediyesi’ne devredilen Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait araziye yapılacak olan Battalgazi Belediye Hizmet binasının ihalesinin yapıldığı ortaya çıktı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Hizmet binasının yapılması ile ilgili ihale yapıldı. Şu anda mimari projesi hazırlanıyor” dedi. 

Malatya kamuoyunu çok da ilgilendirmeyen basit belediye hizmetleri için çok sayıda bülten hazırlayıp basın kuruluşlarına göndermeyi alışkanlık haline getiren Battalgazi Belediyesi, parasal açıdan büyük ölçekli ihaleleri yine kapalı kapılar ardında yapmaya devam ediyor. Bu durumun son örneğini, 30 dönümü tamamen yeşil alan olan ve Battalgazi Belediyesi’ne devredilen DSİ’nin bulunduğu araziye yapılacak Battalgazi Hizmet Binası’nın ihalesi oluşturdu. 

Seçim kampanyasında ihaleleri canlı yayınlayacağını duyuran Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan bugüne kadar kamuoyunu yakından ilgilendiren ve parasal açıdan büyük ölçekli olan ihalelerde bu seçim vaadini tutmazken, yeşil alana yapılacak olan Battalgazi Belediye Hizmet Binası’nın ihalesinin yapıldığını da   Meclis toplantısında meclis üyelerine verdiği bilgi kapsamında açıkladı.  İhale bedeli, ihaleye kaç firmanın katıldığı ve hangi firmanın kazandığına ilişkin yine bilgi vermeyen Selahattin Gürkan, “Devlet Su İşleri’nin yeri, Başbakanlığın onayı ile Battalgazi Belediyesi’ne geçti. Hizmet binasının yapılması ile ilgili ihale yapıldı. Şu anda zannedersem hem belediye hizmet binası hem DSİ’nin hizmet binasının mimari projeleri hazırlanıyor. Mart ayında temel atmayı planlıyoruz” demekle yetindi. 

Başkan Gürkan, bölgede betonlaşmış yeni bir alan yaratacak olan hizmet binası ihalesine ilişkin yaptığı bu açıklamayı, ‘Yeşil Kuşak Projesi’ kapsamında lanse etti. 

Haberler Gürkan’ı sinirlendirmiş

Son bir yıldır ağzından düşürmediği ‘Yeşil Kuşak’ projesine ilişkin basında çıkan haberlere sinirlendiği gözlenen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çıkan bu haberlere  ‘Spekülasyon’ dedi. Gürkan, meclisteki konuşmasında “Son zamanlarda Yeşil Kuşak Projesine ilişkin değişik spekülasyonlar yapılıyor. Yeşil Kuşak Projesi ile ilgili kimsenin kuşkusu olmasın. Yeşil Kuşak artık Türkiye’nin gündemine girmiştir ve Türkiye’ye mal olmuştur” dedi. 

TOKİ’ye devredilen İnönü Stadyumu’nun yeri ile Kanalboyu’ndaki Atatürk Kız Lisesi, Ticaret Lisesi, Nene Hatun Anaokulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü binalarının bulunduğu alanın ‘Yeşil Kuşak Projesi’ne devredileceği yönünde iddialı konuşan Başkan Gürkan, şunları söyledi: “Yeni stadyum yapılma aşamasında. Stadyum bittiğinde orası da yeşil alan kuşağı içeresine devrolacaktır.  Orada kimsenin tereddüttü olmasın.  Milli Eğitim Bakanı Müsteşarı ile yaptığımız görüşmesinde Ticaret Lisesi, Nene Hatun Anaokulu, Atatürk Kız Lisesi, Milli Eğitim Müdürlüğü binası ile ilgili ‘Sizler arsayı temin edin, onların okul binalarını yapın, protokollerini yapın, bize getirin, problem çıktığında da bize bilgi verin’ diye aynen açık saçık bir şekilde bize ifade ettiler. Aynı dakikada ben Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzü arayarak konu bu şekildedir diyerek bilgi verdim. O da, ‘Tamam zaten bu konuda sizlerle hemfikiriz demiştir.’  İsmet Paşa Parkı da Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenleme çalışmalarından sonra Yeşil Kuşak Projesi’ne entegre edilecek.”

Söz konusu projelerin uzun soluklu olduğunu belirten Gürkan, “Bu işler hemen bir anda ben yaptım olduğu mantığı ile olmaz. Zamanla gerçekleştirilecek şeylerdir. Kuzey Çevre yolu da yıllardır konuşuluyor. Kaldı ki DSİ’nin yeri alınmış, Stadyumun yerine ‘Tamam denilmiş, öbür okulların yerine de okullar yapılacak ve oralar da  ‘Yeşil Kuşak alanına terkedilecek. Devlet Hastanesi’nin yerinin de yeniden hastane olması için Sağlık Bakanlığı’ndan talep yazısı TOKİ’ye yazılmıştır.  6 Aralık tarihi itibari ile bu talep yazısı yazılmıştır.  42 dönümün 42’si de hastane yeri ve yeşil alan olmak üzere teklif edilmiştir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız