SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir İl Daha İlave.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:24:51
A- A+ PAYLAŞ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, nüfusu 750 bini aşan illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin hazırlanan kanun taslağına ilişkin olarak, ''Malatya'nın nüfusu 757 bin olmuştur, dolayısıyla büyükşehir olacak 11 ile bir il daha ilave edilmiştir'' dedi.
 
Tanrıverdi, Manisa'da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde vatandaşların sorunlarını dinledi. Ziyaret ettiği lokantada tezgahın başına geçerek, döner kesen ve mangalda köfte pişiren Tanrıverdi, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
 
Tanrıverdi, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2011 yılı nüfus sayımı sonuçlarında, Manisa nüfusunda düşüş görüldüğü belirtilerek, bunu Manisa'nın büyükşehir yapılması hedefinde değişiklik yaratıp yaratmayacağına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:
 
''Türkiye'nin nüfusu 75 milyona dayandı. Manisa'nın nüfusuna baktığımız zaman 39 binlik bir düşüşün olduğunu görüyoruz. Bu düşüş nakillerden kaynaklanmaktadır. Manisa 1 milyon 340 bin 74 nüfusuna göre, Türkiye'nin hala 14. büyük şehridir. Büyükşehir olma şartı il nüfusu 750 bin ve üzeri olan iller içindir. Dolayısıyla büyükşehir olmamıza engel bir sorun yoktur. Daha önce 11 ilin büyükşehir olacağı ilan edilirken, şimdi Malatya'nın nüfusu 757 bin olmuştur, dolayısıyla 11 ile bir il daha ilave edilmiştir. Bu çerçevede 2014 seçimlerine yürüdüğümüz bu yolda, şu an 12 il büyükşehir olma özelliğini taşımaktadır. Tabii ki 2013 yılında tekrar bir nüfus açıklaması söz konusu olacaktır. Düzenlemede de o günkü aktif nüfus dikkate alınacaktır.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız